När gamla frön slår rot

Häromveckan blev jag intervjuad per telefon om min roman Väntrum. Den som jag började skriva på för sju år sedan och som fortfarande slår rot på nya ställen.

Trelleborgs Allehanda 2012-12-13
Trelleborgs Allehanda 2012-12-13

Denna gång slog den rot i Trelleborg tack vare en vän i en annan del av sydliga Sverige, som tipsade journalisten om Väntrum. En fin text. Som ett reklamblad för min lilla roman, som är en liten tunn planta som har svårt att synas i bokbranschrabatten. Den döljs av både ogräs och av praktfulla stora plantor, men förhoppningsvis kan de personer som söker just denna lilla blomma få hjälp att hitta den.

Väntrum har funnits i ny utgåva i ett par månader, nu tillgänglig i alla bokhandlar. Det betyder inte att den trycks i parti och minut. Drygt 25 exemplar är sålda sedan nyutgåvan kom. Det är inte särskilt mycket, men jag kan se på statistiken att böckerna hamnar rätt. En tredjedel av de exemplaren har sålts i Falun, där en av landets största fertilitetskliniker finns. Jag hoppas att det betyder att boken når dem som är där vi en gång var. Som behöver igenkänning och hopp. Det är för dem jag har skrivit boken, men jag får alltfler exempel på att Väntrum suger tag i människor som aldrig själva kommit i närheten av barnlöshet och fertilitetsutredningar. Eftersom jag tror att det jag skriver kan ge just igenkänning och hopp, och en smula underhållning, så hoppas jag att lilla blomman Väntrum ska kunna växa sig stark så att den syns i rabatten.

Ekhemmanet på Facebook
Ekhemmanet på Facebook

Därför gläder det mig när någon, ibland för mig  helt okänd sprider min bok. Till exempel genom att klicka Gilla på tidningsartikeln jag la upp på Ekhemmanets Facebooksida. Nån kanske har gjort det av misstag, men det gör inget i så fall, det riktar ändå förstoringsglaset på den lilla, lilla plantan en stund. Så tack alla ni som hjälper den här plantan att gro och växa och synas.

 

7 reaktioner på ”När gamla frön slår rot”

 1. Vilken fint skriven intervju! Jag blev varm inombords när jag läste den! Hoppas att någon av de större tidningarna därigenom uppmärksammar din bok och sprider vetskapen om den ytterligare.
  Jag ska undersöka om den finns på vårt bibliotek, och om den inte finns ska jag lägga ett inköpsförslag!

  1. Den fanns inte, varken där eller på biblioteket i närmsta större stad. Två inköpsförslag är skickade!

   1. Åh TACK! För den handlingen, en gåva, och för alla gåvor i form av varma ord som verkligen har lyst upp det här året för mig!

 2. Har en svägerska på facebook som är fd biblotikarie.
  Har tipsat henne.
  Hon tackar och tipsar alla sina fd biblotikarievänner hon har på facebook.
  Hoppas att det sprider sig.
  Hon skrev att det var ett alltid lika aktuellt ämne.
  Hoppas att de nappar.
  Kram!!!!

  1. Tack Tolmia! Vad roligt att läsa! Den gamla utgåvan finns på en del bibliotek, men det finns ju många i Sverige. Och en ny snyggare bok. Tack för din hjälp!

 3. Trelleborgs Allehanda 🙂
  Själv är man uppväxt och bosatt i lilla Trelleborg, trogen läsare utav din blogg och har Väntrum nära till hands bredvid sängen..

  Så liten världen är ändå, det kändes så nära när jag läste det här. Jag hoppas mina nära har läst tidningen och tipsar mig om boken och att jag stolt kan meddela att jag redan har den. Men folk drar sig från att ta upp ämnet tyvärr. På gott och ont. Men men

  Himla bra bok!
  Tack!

  1. Åh Caroline! Väntrum vid sängen! Det får mig att le och må gott! Tack för dina ord. En julklapp!
   Jag hoppas att någon eller några av dem du har omkring dig som vågar närma sig, eller att det finns nån som du känner förtroende för och kanske kan låna ut boken till.
   Trelleborg har f ö fått en plats i vår familj efter adoptionen. Nära vänner finns där.
   Varma julhälsningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *