Nära naturen

Det är som att tacksamheten över att bo nära naturen ökar med åren som sjuk. Så viktigt det är för mig att kunna se träd och vatten. När sjukdomen förvärras av varje utflykt tillbringas de flesta dagarna hemma, och då är det extra skönt att ha ett hemma att tycka om.

Mer än själva insidan av huset tycker jag om trädgården och utsikten över havsviken. Ögonen kan inte se sig mätta på just vattnet. ”Du tröttnar tydligen aldrig på den här utsikten!” sa vårt yngsta barn till mig en gång när jag återigen hisnade över hur vackert det är. Jag tröttnar verkligen på att vara hemma och sjuk hela tiden, men på utsikten tröttnar jag aldrig. Det stämmer.
image

Köksfönstervy en tidig septembermorgon, och gårdagens lässtund några meter från ytterdörren. Skrivarstugan syns bakom guldet, och boken heter ”Öppnas i händelse av min död”. Jag tyckte om den boken. Jag tycker om att orka läsa. Varken det eller att kunna vara utomhus är någon självklarhet. Många är de dagar då det inte fungerat. Så nu säger jag tack.

image

5 reaktioner på ”Nära naturen”

 1. Så fint du beskriver?Du bor verkligen i en underbar miljö. Naturen är verkligen också läkande och just detta med vatten är speciellt. Jag skulle verkligen vilja ha din miljö omkring mig men bor numera i lägenhet så får vara tacksam för några träd utanför. I dem kan jag under mina långa hembundna perioder iaf se årstidsväxlingarna?Denna årstid saknar jag så mycket mitt gamla friska liv med svamputflykter och mysigt fika som jag inte längre klarar av. Jag försöker som du att trots denna sjukdom vara tacksam för det lilla i tillvaron som jag fortfarande klarar. Önskar dig en fin höst med så bra mående som möjligt.?

  1. Tack Katarina! <3 Jag förstår att du saknar naturen.

   idag har jag kört MiniCrossern till svampskogen! Man och dotter plockade och jag satt. Och åkte hem efter en liten stund. Lycklig att ha fått njuta skog.

   Jag önskar dig allt gott med fler nära-naturen-upplevelser än du kunnat hoppas på.

 2. Jag har nog inte uppskattat naturen eller skogen så som jag gör nu för tiden. Det är tur att man får titta och njuta av naturen så mycket man orkar. Kram

  1. Ja. Det är en glädje att kunna njuta av det som finns och inte bara tänka på det man saknar. Kram till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *