Vågrätt 1

20120721-132217.jpg

Motvilligt håller jag mig sängliggande idag. Lite tjurig och mycket otålig. Visst anade jag att jag har aktiverat mig lite för mycket de senaste dagarna, men det är ändå svårt att välkomma huvudvärken och feberluddigheten som en signal som ska lära mig något.

Tills jag lär mig löser jag Melodikrysset, lyssnar på Sommar och hör på musik. Den musik jag väljer idag är en väns nya tonsättningar av mina egna texter. Jag anade inte att denna vän var en kompositör. Hennes gåva får jag njuta av nu. Och kanske ni nån gång framöver. En av sångerna bygger på den dikt jag har på ”Om Cecilia-sidan”. Och här.

Varje litet nu är livet.
Också denna overksamma och värksamma stund på soffan.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Jag vill leva nära

Drömde att jag levde, varje litet nu
glömde att jag hade, mött mitt eget du

Jag vill leva nära
närmre än så här
Söka mer och finna
rätt på vem jag är

Jag vill leva nära
den som sett min väg
den som jag fått möta
gå bredvid några steg

Jag vill leva nära
öppna upp min famn
och bli den som orkar
vara någons hamn

Jag vill leva nära
jag vill leva här
släppa all min oro
släppa mitt begär

Jag vill leva nära
närmare mitt jag
närmare min granne
närmare idag

Glömde att jag hade, mött mitt eget du
visste att jag levde, varje litet nu

Cecilia Ekhem, 2010

20120721-130902.jpg

2 reaktioner på ”Vågrätt 1”

  1. Underbara rader och stämmer in på mitt skrivande igår om möten. Vad härligt med en tonsättande vän. Hoppas få höra det ngn gång. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *