Ogillar

Det är sånt här jag menar. Jag står liksom inte ut med det. Kedjebrev och spam på samma gång.

VARFÖR skulle jag gilla de här bilderna om jag är emot mobbing eller rasism? Blir det bättre då? Och VARFÖR gillar alla möjliga i alla åldrar detta? Och vem äger egentligen rättigheten till alla de här bilderna? Jag ser mycket hellre min facebookkamrats högerfot eller soppåse än sån här masshysteri.

Nä, nu börjar jag bli så där tjurig igen. Det tydliga tecknet på att det är dags att lägga ner Facebook ett tag. Jag känner igen tecknen. Vi får se när det blir dags denna gång.

6 reaktioner på ”Ogillar”

 1. Spam bland värsta sorten. Har lyckligtvis lyckats slippa de flesta på min logg, och det skulle aldrig falla mig in att gilla något dylikt heller. (säg till om det ser ut som jag har gillat något liknande för då är det ett virituelltvirus som tagit över min FB)
  E fick stänga ner sin FB under en period på uppmaning (efter diskussion om lämpligthet odyl) av oss föräldrar just på grund av att hon gillade hit och dit och kommenterade liknande inlägg urskillningslöst. Fler borde kanske ha en tänkarperiod borta från FB för att tänka på varför, hur och vad man gör saker på FB. Eller så är det kanske så att alla dessa gillare faktiskt tror på att de gör skillnad eller påverkar genom att gilla alla dessa ”gilla om”-grejer.
  Fast jag har svårt att se hur det skulle gå till………..

  1. Ja, det är nog fler än jag som behöver reflektera över vad man ska ha det forumet till.
   Jag blir rädd när jag ser hur snabbt saker sprids. Åttahundratusen tummen upp för en svart och vit bäbis och utanför fönstret enorm segregation, bilder och namn i vrede spridda på misstänkta djurplågare och pedofiler. Det skulle kunna gå på nån timme att hänga ut oskyldiga eller sprida tveksamma budskap pga det här gillningsbeteendet.

 2. Tack o lov är jag förskonad än från spam och skulle aldrig trycka på gilla för sånt. Jag är supernoga med vilka jag blir vän med och vad jag gillar. Face book är för mig att dela lite vardag o uppmuntran till vänner. Ock en lättsam kontakt med såna jag ej träffar så ofta. Kram

 3. jag får tack och lov inte alltför många såna där bilder/spam, men blir irriterad redan på dom få jag får! Ännu värre är det när jag ibland blir taggad i bilder som jag inte ens är med på (t ex bilder på en söt katt eller nåt sånt), en annan sort av spam… Men man slipper säkert aldrig helt all sorts spam, om man inte sållar sina vänner väldigt noga!

 4. Jag kan också bli så trött på både texter och bilder som vandrar runt.
  Samtidig är jag rätt skyldig när det gäller att vara tröttsam på facebook.
  Jag har nämligen dille på Lars Winnebäcks låtar.
  Och älskar att sprida dem på facebook så alla andra också ska FÖRSTÅ hur fantastiska de är..
  Men numera brukar jag lägga in dem på bloggen istället så att inte alla ska bli trötta på mig.
  Den där hästen på bilden här är fantastiskt fin.
  Den gillar jag 😉
  Jag kan gilla ibland men sprider mycket sällan.
  Jag gillar dina bilder här också.
  Dina bars händer.
  En jättefin bild.
  Så jag skickar ett litet busigt ”gilla” till dig iallfall. 😉
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *