Ögonblicksglädje

20130728-114303.jpg

Det kom ett vackert kort från en vän. Medglädje över att min tillfriskningsresa pågår. Ett ögonblick av glädje att få hitta ett sånt kort i sin postlåda. Ett tecken på omsorg. Jag får många såna ögonblick nu, får del av andras glädje över mitt tillfrisknande och min egen glädje att kunna delta så mycket mer i allt som pågår runtomkring. Jag försöker samla på de ögonblicken. Samla på det goda och lägga undan tankarna på att det fortfarande är en lång resa till frisk. Det är det. Även om jag orkar betydligt mer nu så finns febern kvar, och vilan behövs fortfarande i hög grad om jag vill slippa bråkig huvudvärk och öm kropp. Och det vill jag helst. Men idag tar jag bråkhuvudvärken utan att knota ens i smyg. Den kommer av att jag igår orkade vara med och bidra till en fin kväll för mig själv och många andra. Många ögonblick av glädje som är värda sina efterdyningar – om de varar bara idag som jag hoppas. Annars börjar jag förmodligen knota.

Ögonblick av glädje är det också att kunna gå några steg ut i trädgården för att hämta det som gör frukosten perfekt. Och en glad katt som inte blir nerkörd från bordet, utan får njuta av resterna av filen.

20130728-115429.jpg

20130728-115449.jpg

20130728-115513.jpg

Tack för alla fina kommentarer! Jag har ägnat bloggen mindre tid och inte svarat som jag brukar, men jag läser och gläds.

5 reaktioner på ”Ögonblicksglädje”

  1. Hej igen cecilia. Efter att jag sist lämnat en kommentar om ditt tillfrisknande fick jag så dåligt samvete. För att jag var en av de där människorna som på Facebook bara gillar och kommenterar skryt och sånt, istället för när man väl lägget ut nåt som faktiskt är intressant/viktigt så får man två ”gilla”. Jag har väl varit alltför uppe i mig själv det gångna året (skriver ett mail vid tillfälle och berättar hur det gått) – en mindre trevlig ”egenskap” – för att orka kommentera. Nåväl. Ville bara säga det! Hälsningar maja

    1. Jag hoppas det dåliga samvetet gick över fortare än kvickt! Hos mig får det ingen näring iaf. Det är skillnad på ordlösa tummar på FB, och innerliga kommentarer här. Tack för dem! Ett litet mejl har just gått till dig.

      1. Fast det mejlet gick inte fram till din mejladress som syns på bloggens baksida. Så mejla gärna du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *