Önskelista

Idag mår jag sämre efter att ha tänjt på gränserna igår (läs: kört lite bil, legat i en annan soffa och ätit vid ett annat bord). Då är det extra välkommet med något som tar tankarna från hopplös sjukdom. Och om jag kan kombinera det med att samla in nån extra peng till barn som saknar rent vatten så är det förstås ingen nackdel. Jag hoppas att flera känner sig sugna på att bidra med en peng – t ex via Ekhemmanets insamling.

Om du vill skänka 50 kronor gör du så här:
– Öppna insamlingsbössan.
– Skriv in ditt mobilnummer i rutan.
– Klicka i 50 kr
– Tryck på röda knappen Skicka
– Öppna SMS:et du får tillbaka
– Skriv detta svar: OK50 Ekhemmanet
– Skicka svars-SMS:et och 50 kronor dras till Musikhjälpen på din telefonräkning.
– Krama om dig själv från mig

Man kan också önska låtar och därigenom skänka motsvarande summor. Jag har varsin låtönskan till mina älskade. Idag slog jag på radion precis när önskelåten till dottern spelades. Själva önskningen lästes inte upp så det kan förstås ha varit till nån annan, men jag tror inte det. Min motivering handlade om att allra vackrast är denna sång när jag får höra min dotter sjunga den. The call med Regina Spektor, från Narnia.

Så här såg det ut i studion när just den låten spelades. Alldeles nyss läste jag i rutan att oftare än varje minut dör ett barn i världen pga förorenat vatten. Hur många barn har dött sen du vaknade?

Dessa sköna programledare ger en bild av Sverige som jag trivs med och känner hopp inför.

Kodjo, Gina och Jason   Bild: Sveriges radio

Just nu rapporteras det från Nairobi, denna fantastiska och ändå så sorgliga stad. Där lyxbostäder ligger granne med slumkvarter där det är svårt att föreställa sig att någon kan bo. Ändå bodde vi där, alldeles nära, i åtta månader. I hus med ungefär svensk standard. Lyxkvarter.

2 reaktioner på ”Önskelista”

 1. men usch 🙁 Skrev precis ett inlägg med samma titel när jag såg att du också hade gjort det! Skyndade mig in till dig för att läsa vad du skrivit och slogs av att mitt inlägg blev ytligt och pyttigt och… världsligt och FÅNIGT! I jämförelse. Nästan så jag skäms lite faktiskt… Aja. Får iaf önska mig någon låt senare så jag kan bidra på ett litet vis, trots att vi är så fattiga (men ändå har så MYCKET!). Tusen kramar fina du som engagerar dig så mycket och bra! All heder och respekt! <3

  1. Nej, skäms inte! Det finns ingen anledning! Häromveckan skrev jag ett blogginlägg med samma rubrik som var en personlig önskelista med 42 (FYRTIOTVÅ!) punkter bara för mig! Rätt många handlade om omöjligheter som att bli frisk, men det allra mesta var rena egotrippar! Kolla bara: http://cecilia.ekhemmanet.se/onskelista/
   Det är väl så att man får växla mellan att tänka på andra och på sitt eget.
   Jag önskar din lilla E mysiga böcker, ljuvlig jul och ett gott liv!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *