Glädje med prislapp

Det finns glädjefyllda aktiviteter som själen inte vill vara utan, trots att kroppen mest behöver stillhet, vila och inaktivitet. Det som vi alla avstår när vi har influensa vill helst den här sjuka kroppen avstå från jämt. Så fungerar ME/CFS.

Men ändå avstår jag inte allt. Just nu rullar symptomökningarna in som ett åskvarnande molntak. För denna helg tänjer jag på gränserna för att nå efterlängtad glädje. Det är svårt att förklara dubbelheten i det. Tacksamheten över att kunna lämna sjukstugan – så många kan aldrig det. Obehaget att må sämre. Rädslan för bestående försämring. Och samtidigt glädjen över att göra det som får själen att blomma.

Nu är det en familjehelg, men ofta är det konserter som varit gränstänjande. Som när jag reste långt för att kunna se Sarah Dawn Finers senaste vinterturné. Bilden är tagen där. Jag får titta på den i vinter när jag inte kommer tänja gränser och budget med årets vinterkonsert. För även om jag väljer till, väljer jag bort betydligt fler gånger.

IMG_5634.JPG

2 reaktioner på ”Glädje med prislapp”

  1. Ibland måste man faktiskt få välja att göra något kul även om man egentligen inte orkar. Hur ska annars själen få påfyllnad? Även jag är tacksam över att faktiskt ha den valmöjligheten. Kram

    1. Ja, jag tänker på alla våra medsjuka som ligger i mörka, tysta rum och knappt kan ta sig till toaletten. 🙁 Särskilt för deras skull hoppas jag att det kommer botemedel snart.
      Kram i retur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *