Rik på resa

Hemma igen! I drygt två veckor har vi varit ute och kuskat (men som offentlig och inbrottsundvikande bloggare berättar jag inte det förrän efteråt). Det är så tydligt att jag mår bättre nu än när vi lämnade hemmet, och den gamla husvagnen som från början fanns med som ett handikapphjälpmedel blev en familjemedlem innan resan var slut. Tänk att vi har varit på husvagnssemester! Tänk att jag får må så mycket bättre! Tänk om jag faktiskt är på väg mot frisk! Tänk att vi har fått så många fina upplevelser och möten. Jag är rik!

Och den allra största rikedomen var det nästan att få komma till Astrid Lindgrens Värld igen. Som jag har längtat! Två år sen sist. Och ALV är efter ungefär tio besök fortfarande en källa till lycka. Det är värt varenda krona att kliva innanför grindarna, för en Astrid Lindgren-familj som är förhållandevis sparsam till vardags. Det kan nog verka som att jag är sponsrad, men jag är bara en ideell ALV-ambassadör – och faktum är att vi i år betalade mer än tidigare eftersom stora barnet nu är vuxen enligt de flesta parkprislistorna. Det tog förstås på mina krafter att gå omkring i parken, men det är bara att lägga sig ner på filten när man är trött. Särskilt när solen skiner. Och inom mig skiner solen efter denna ljuvliga upplevelse ännu ett år.

20130720-204609.jpg

Det blir bara bättre! Ett helt nytt Katthult, med levande djur, upphissning i flaggstång och gott om plats att vila i väntan på teatern. Och med campinglivet följde bonustid i parken bortom de ordinarie öppettiderna. Toppen!
Orkestern på ALV är fantastisk, liksom skådespelen, och det roligaste av allt är Allsång med Kling och Klang och Prussiluskan.

20130720-204700.jpg

Den här resan gav mig kraft, och jag tror kuckelimuckmedicinen och krumelurpillren gjorde susen. 😉 Släkt och vänner har vi träffat, mysig familjetid har vi fått och en tydlig tillfriskning har skett. Dessutom har vi trivts i husvagn och på campingar. Tänk så det kan gå! 🙂

20130720-204748.jpg

7 reaktioner på ”Rik på resa”

 1. Ja som ajg redan skrivit flera ggr så gläds ajg så åt er resa och allt den fått ge och ditt påvägen tillfrisknande. Gläds oxå åt att ni kunnat göra denna resa som familj. Ibland tänkter jag att husvagn husbil skulle göra det lite lättare för oss att fara iväg. Få se om dom möjlgiheterna dyker upp ngn gång.
  Nu gläds jag åt din lycka och tackar Gud för bönesvar fast det tog tid. Men det ligger ngt i att be outtröttligt
  Kramar

  1. Tack för trogen bön och för din förmåga och ork att glädjas med mig. Det är inte självklart att den orken finns när man själv kämpar. Idag är jag trött känner jag. Lång resa och mycket upplevelser. Och stor anledning att minnas tackbönerna.

 2. Kan bara säga att jag hade förmånen att träffa Astrids syster som bodde här i staden! Och jag vet att Astrid även har varit en hel del här för bra många år sedan då hon besökte sin syster. Tänk. En sådan liten kvinna som kunde ge så mycket!
  Härligt att höra hur hälsan kommer med små steg dessutom!
  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *