Rötter

I ett hus som funnits med under stora delar av livet finns mycket som väcker minnen. Gamla kära möbler och böcker. Ikväll läste jag en av bardomens favoritböcker för sonen. Tryckt 1972, köpt för 3:95 och en del av hans rötter. För rötter är annat än blodsband. Nu sitter jag i en grön, skön fåtölj som är i ålder med mig själv och påminner om en annan tid. Och lilleman som satt i den tidigare får del av den tiden. Vår gemensamma historia.

20120519-205508.jpg

20120519-205629.jpg

20120519-205809.jpg

4 reaktioner på ”Rötter”

  1. Ja, visst är rötter även annat än blodsband! Det märker jag också nu, hur vi tar med oss saker från vår historia som överförs utan minsta spår av genetik. Och visst är böcker ett bra exempel! Hur många generationer har inte vuxit upp med Mumin, Bamse och Pippi, tex? 🙂

  2. Jag läste oxå böcker från min barndom för mina barn, det var ngt speciellt att dela dom böckerna med barnen, minnen som satt kvar från min barndom och från det jag läste för min lilla syster.Det kändes gott att kunna dela det med barnen. Det band ihop generationerna.
    Hoppas o ber att du ska få bli bättre Kram

  3. Ja det är något speciellt med barndomen och det vill jag också förmedla till min lille, hur jag hade det när jag var liten, vad jag läste och hur det såg ut och så..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *