Samma himmel från olika håll

När samma tak och samma himmel har beskådats under lång tid är det stort att få skåda en annan himmel. Eller samma himmel, men från en annan utsiktspunkt.

20130811-192108.jpg

Det låter som definitionen på ett liv med husvagn, att se himlen från olika håll. Tänk jag trodde aldrig att vi skulle kunna bli en husvagnsfamilj, eller att jag ens skulle gilla att semestra så, men nu har det hänt. Det som började med funderingar på vilken slags semester som kan passa en trött sjukling allra bäst, slutade med en ny bekantskap. En gammal men välbehållen husvagn som kostade lite men har glatt oss mycket. Den har redan blivit långt mer än ett handikapphjälpmedel. En kär kamrat som låter oss se nya ställen och bjuder nära och enkel vila, och sköna kvällar med familjen nära.

20130811-201021.jpg

Denna helg har det dock blivit mindre vila än jag egentligen behövt, men jag har fått njuta så sköna semesterdagar i huvudstaden att jag kan stå ut med att kroppen nu känns som överkörd. Och ändå är det en trötthet som känns mer frisk än i april när familjen var i Stockholm och jag gick ett fåtal meter och låg febertung i hotellsängen resten av tiden. Nu räckte det med att leta alla lediga sittplatser och nyttja SL till alla sträckor. Och att ta en liggplats när den chansen bjöds.

20130811-201859.jpg

Den här bänken gav kraft inför besöket på ABBA-muséet. Oj, vilket ställe! ”Det bästa muséet jag har varit på.” sa sjuåringen flera gånger. Han som dansar sig igenom livet hade verkligen chans att dansa sig igenom detta sköna museum. Och storasyster vann poängjakten när vi alla fyra ställde oss i ett musikstudiobås och försökte kvala in som femte medlemmen i ABBA. Mycket mer hann vi med på Djurgården. Inte minst möten med goda vänner. En så skön semester, men oj så jag behöver vila upp mig efter den.

6 reaktioner på ”Samma himmel från olika håll”

 1. Men så mycket piggare du låter trots att det tar sin tid.
  Husvagn: ja jag kan bara hålla med.
  Vår har gett oss många fina somrar men också andra årstider. Till och med jul.
  Jag tror att ni kommer få stor glädje av er 🙂

  1. Det tror jag med! Vi är redan fästa vid den som om vi alltid haft den. 🙂 Glad att ni trivs med er!

 2. Jag håller med kommentaren ovan, du ”låter” faktiskt mycket piggare! Härligt!

  Jag funderar på om husvagn vore något för oss. Det vore så skönt att ha en trygg punkt med sig och allt på plats utan tusen väskor… Men egentligen vill jag ju ner i Europa, jag vill så att det värker i mig varje år när vi som vanligt inte kommer någonstans. Och en stor vagn är dryg att dra så långt, det vet jag. Men jag är glad att ni har er vagn och att den är er till glädje!

  1. Tack till båda! <3 Ja, jag är piggare - men rätt otålig att det tar sån tid.

   Vår gamla 80-talsvagn är rymlig fast den inte är för tung att dra för bilen. Vi valde utifrån det, och drömmer om Paris i framtiden. "Men om man drömmer om Paris, hamnar man på någe vis, likt förbannat i Hudiksvall" 🙂 (Euskefeurat)

 3. Så härligt att ni fick en semester till och så härligt att du kunnat vara delaktig i aktiviteterna. Att ta vara på varje liggplats det känner jag igen, jag har legat mig ign många mer eller mindre omöjliga ställen.
  Ber att återhämtningen inte ska ta för lång tid och att det ska fortsätta att gå åt rätt håll. Kram

  1. Tack kära Kristina! Ja, det är fantastiskt att kunna vara delaktig och våga tro att det går åt rätt håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *