Självis

Jag är inte så bekväm med varken bilder på mig själv eller ordet ”selfie”. På svenska borde det väl kunna heta självis om det nu behövs ett ord för att ta en bild på sig själv. Jag tar sällan självisar i min vanliga klädsel; långkalsonger och febertunika. Men här är jag. Som omväxling med både foundation och maskara och ordentliga kläder. Och torrschampo. I lånad säng under kraftsamlingen inför restaurangmiddag med familj och vänner.

20140329-174514.jpg

16 reaktioner på ”Självis”

  1. Självis är ett trevligt ord! Fast i veckan hörde jag att det inte heter selfie längre, utan ”egopic”. I Finland har också ett nytt ord myntats, nämligen ”snoppselfie” då en full riksdagsman (sannfinländare) skickade en bild på sin klenod i ett sms till en kvinna.

    1. Hmmm… Det verkar finnas ett samband mellan rasister och fylleskandaler. Märkligt att det inte tycks ha avskräckande effekt på presumtiva partisympatisörer.

    1. Åh, tack! Jag tror jag ska börja ta självisar liggande. De 15 jag tog stående raderade jag omgående.

    1. ❤️Tack! Det blev oplanerat bus: sjunga allsång i en mikrofon som Anders Lundin stack fram. Synd att jag har facebookfasta och inte kan skryta om det. Och att ingen i det förvånade middagssällskapet kom på att fota.

    1. Tack! Det är kanske därför jag älskar blågrönt. Detta är min favoritsjal. Köpt i vårt Kenya och nästan utsliten.

  2. Liggande självisar är finfina grejer. Du har en ursäkt – jag gör det ändå 😀 Fin är du oavsett. Även om jag ogillar att det verkar bli mindre av dig på helt fel sätt 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *