Skatserenad

20130724-195120.jpg

Skatorna har återupptagit sina kraxiga serenader. Deras mobboffer har nämligen kommit hem ett tag från sitt sommarlov vid havet. Det är helt otroligt vad dessa fåglar kan retas. Aldrig nånsin har de såna gälla röster som när katten är hemma. Och hon retas tillbaka. Kan sitta helt still och stirra på den skata som kommer nära för att imponera på kompisarna. De påminner om Mamma Mu och Kråkan. Kompisar men tjuriga på varandra. Åtminstone den med vingar tjurar.

Dags att ropa in katten och sätta på teven. Snart börjar Allsång på Skansen. Javisst ja. Det gick ju igår. Men för oss som missade finns en ny chans på SVT 24. Och tack och lov ingen lag som säger att man inte får se på teve när solen skiner. Det finns inte heller nån lag om att man måste rensa rabatterna, och som ni ser skulle vi inte följa den om den fanns.

2 reaktioner på ”Skatserenad”

  1. Hi hi
    Verkar som de både gillar varandra och retas. Som ungar som bråkar mycket men ändå blir glada av att se varandra.
    Kram och lycka till med kråkor och katt 😉

  2. 🙂 Vår grannkatt gillar att retas med grannhunden – den lägger sig en meter från grinden och så ligger den där och solar sig och hunden bara skäller och skäller och skäller! Våra skator retas bara med min kära man – dom sitter på taket på hans kontor och försöker få tag på nyckeln som han ibland hänger utanför dörren. Vilket oväsen skator kan föra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *