Skövde eller New York

Stadssemester.
Strosa omkring i vackra gränder. Promenera kilometer efter kilometer. Andas in kultur och historia, nya dofter och ett annat språk.
Jag längtar resa. Mest vill jag till New York där jag aldrig varit, och London där jag alltid varit. När jag har fått chansen.

IMG_9979.JPG

Men med min nya följeslagare ohälsan är det svårt att förstå hur en stadssemester skulle gå till, så jag får nöja mig – nä det gör jag inte – jag får stanna vid en kopp från London.

Det är också svårt att förstå hur det ska gå att få vård för den här sjukdomen när kunskapen är så liten att det känns som att läkarkåren famlar omkring i New York med en karta över Skövde…
Strålande liknelse om jag får säga det själv. Hoppsan, det fick jag.

När det är långt borta att se nya vyer är det fantastiskt när det virvlar in en vän och gör nya vyer hemma. Som att trolla bort en stökig tillfällig lösning som råkat bli permanent. Istället för fulhyllan i hallen ser det ut så här nu. Tacksam.

IMG_9978.JPG

10 reaktioner på ”Skövde eller New York”

 1. Du Cissi, din humor är häftig – mitt i sjukdomseländet! Jag var två dygn i NY 1996 o längtar tillbaka… Nu nöjer jag mej med att åka fram o tillbaka på nya E4. Ett tips får du dock: När orken finns, sätt dej kvällstid i bilen med Mattias o åk nya E4 norrut från Stockvik in till Skönsmon – uppe vid Fläsian ser du Alnön glittra, Kubals änglaglorior svävar utan att du behöver se fabriken o när du åker ner mot järnvägen belyser 20 strålkastare bergväggen – jag tycker det är ett ovanligt poetiskt vägavsnitt…

  Och du min vän – vi fortsätter drömma!

  Palle, som är tacksam över att ha fått avsluta söndagstankarna med din dikt

  1. Tack Palle för go hälsning här, och go och ätbar hälsning från dig och din goa hustru. Det blir fredagslyxet!
   Jag premiäråkte på fina vägen på väg till och från sjukhuset igår, och ser fram emot att åka någon gnistrande kväll. Visst har jag berättat om när A var 6 år och vi åkte i Nolby och jag talade om att vi nu åkte på Nya vägen. ”Jaha! Den som Palle har byggt?” frågade sonen då. 🙂
   Drömsk kram!

 2. Tråkigt med denna typ av begränsningar! Men! Jag läste något någonstans om soffsemester. Det betyder att man gör en temadag hemma. Med landets eller ortens tema för den dagen. Typ skapa ett Manhattan hemma med en sån här poster man kan köpa på Gallerix etc. Kanske kollar några avsnitt av vänner eller ja nån av de här serierna, samt köper hem nåt eller lagar nåt liknande till middag.
  En liknande sak blev när jag läste en yrkeskurs. Då byggdes teman upp på liknande sätt. Jag fick då Acapulco på min lott.
  Hur jag gjorde:
  Jag satte upp en tricolor i landets färger i min sk monter. Skaffade en stor kruka med ökenväxter, typ kaktusar etc. Spelade lite Enrio Morricone tema filmstuk, samt ett ppt bildspel med bilder från Acapulco, filmer etc
  Bjöd på:
  tortillachips med salsa och guacamole samt fusk tequila, alkoholfri.

  Jag kan säga att jag hade supersucce och en aldrig sinande ström kunder hos mig.

  Nu var jag inte ensam. Flankerad var jag av bla Bulgarien och Spanien samt Maroccko. I Pauserna gjorde jag mig täta turer till Frankrike tex som bjöd på grissini och cantadou. 🙂

  Det var ”världs” succe och jätteroligt!
  Jag gjorde mig också turer till just London som hade afternoon tea party oh la la!

  1. Vad härligt det låter! Tack för att du ger en glimt av världen. Det blir en del soffresor här med. Till Seattle reser jag ofta med Grey’s Anatomy. Tänkte se det idag, så jag ska kanske googla rätt på vad Seattleborna äter till frukost eller lunch innan jag gör det. En latte blir nog bra. 😉

 3. Svenskt tema! Ni kan leka på spåret.. O gissa orter och där ni pausar bjuder ni på nåt från orten, typ spettekaka eller renkebab osv.. Ostkaka, ja. Eftersom julen snart står för dörren är det väl ingen ide o köra svenskt tema på så sätt eftersom den typen av mat blir man lite less på snabbt och kanske inte vill påbörja i förtid just nu sas.

 4. Seattle, inte dumt. Du kan ju se filmen med Tom Hanks, sömnlös i Seattle kanske då ;).

  I övrigt, afternoon tea är ju alltid uppskattat.. Behöver ju inte vara så stort. Ett pkt ballerina, singoalla kakor och ett par snittar kanske går o åstadkomma utan alltför stor sjukansträngning.. o te finns ju alltid i både det hemmet och här.
  Bara synd att lgh fortf ser bedrövelse ut så inspirationen flyger sin kos lite. eller Kos, kanske ska göra grekisk kebab? Tja det kan man få i Birsta på nya foodcourten. Får se kanske tar en sväng dit o inhämtar kvällens middag..

  Nå ha så trevligt vad det än blir. 🙂

 5. Men jag förstår inte vad som händer med mina inlägg hos dig. Jag har ju kommenterat detta det är jag helt säker på, mitt inlägg kom efter Palles. Ngn i cybervärlden verkar inte gilla mig.
  Skrev om min önskan att dina drömmars resa ngn gång skulle bli verklgihet, att våga drömma även när det verkar omöjligt. Så glad att du har vänner som kunde ändra i din hall o ge dig glädje- Sån praktisk hjälp är ovärderlig.
  Hoppas att du fick en Seattle frukost. Älskar sömnlös i Seatle kram

  1. Trist att kommentarerna försvinner! Jag fattar inte varför! Tack för att du orkade försöka igen. Jag gillar dig, hur som helst!
   Ja, sömnlös i Seattle är fantastisk! Den ska jag leta rätt på nån tråkig dag.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *