Som en blomma stark

Med tanke på alla blomsterinlägg den senaste tiden, så skulle man kunna tro att jag är blomsterintresserad. Inte särskilt. De enda som får bo kvar är de som överlever flera veckor utan vatten. Så den här, som man och barn köpte till påsk, kommer nog inte bli långlivad. Men än får den vatten eftersom den kommunicerar så tydligt.

Före vattning

 

Efter två timmar

Jag skulle vilja vara som den blomman just nu. Snabbfixad.

Och så kommer jag att tänka på en av Per Harlings alla fantastiska sånger. Den första versen och refrängen hittar jag i många skolors likabehandlingsplaner på webben. Men resten ville de minsann inte ha med!

Våga vara den du är och
våga visa vad du tror.
Våga vara det du lär
och vårda det som i dig gror

Jag vill som en blomma stark
tränga tyst igenom
asfaltsvägens hårda mark
och slå ut i blom

Våga tro på allting gott
och våga se lite mer.
Vårda allting som du fått
och tacka Gud som allt dig ger.

Jag vill som en blomma stark
tränga tyst igenom
asfaltsvägens hårda mark
och slå ut i blom

Våga tro på Herren Gud
och våga följa i hans spår.
Vårda om hans kärleksbud
och prisa Gud för allt du får.

Mest varenda kväll sjunger vi en av hans andra sånger för lillebror. Samma sång som storasyster också fick höra ofta, ofta vid nattning. Innan natten kommer. Den finns i en så fin version med Irma Schultz Keller och Toni Holgersson. Jag googlade förresten på Per för att se vad han har för sig för tillfället. Via fråga-svar på SVT förstod jag både att han bor i Schweiz och att han har följt 30 dagar i februari lika entusiastiskt som vi 😉

Om vi skulle bo utomlands skulle jag också vilja se på SVT. Ibland drömmer vi om några år i annat land. Maken skulle dra in pengarna (så är iaf min dröm 😉 ) och jag skulle skriva omåttligt populära böcker. I drömmen ingår god hälsa.

4 reaktioner på ”Som en blomma stark”

 1. Här poppade det upp många minnen bara genom att läsa låttitlarna du nämner. Och dessutom började de plötslig ljuda i mitt huvud. Så nu ska jag somna till glada minnen genom dessa sånger som jag hör i mitt inre. Tack!

 2. Åh vad glad jag blir att du oxå gillar Per Harling. Han har en stor plats i mitt hjärta. Han var upp och övade med vår kör flera gånger och sen har jag gått på kurs för honom tv gånger ang gudstjänsten och dess utformning. Han ahr så många fina sånger och så mkt klokt att säga. Nu var det länge sen jag träffade honom, sist var nog när han och LIza Lundqvist fick dela Börja Gustavssons stipendium och det håller ju på vara ngr år sen. Han var alltid så fascinerad av att jag kunde ligga och sjunga och vara med på det viset i kören.
  Skönt att du orkat gå en minipromenad
  Kramar och böner

 3. Hedda: Tack! Och detsamma!
  Synnöve: Härligt! Vi får sjunga ihop nån gång. Kanske på en stödgala för Svartviks skola 😀
  Kristina: Ja, Per är fantastisk på att se och känna igen människor. Jag blir fortfarande varm av att tänka på att han kände igen mig när vi sågs 15 år efter det att jag gått på folkhögskola i Sigtuna där han då bodde. Det var på EFS-konferens i Umeå förresten! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *