Sverigedagen

Den här dagen tycker jag om, Sveriges nationaldag. Jag älskar mitt land. Det är inte fulländat, men det är mitt. Det är vårt. Det fick barnens händer symbolisera på flaggan idag innan gulblåklädde sexåringen hissade den.

20130606-115335.jpg

Och bilden hissade jag på Facebook. En annan flagga och en spontandikt hissades på författarsidan.

20130606-115231.jpg

Så länge det finns människor som hävdar att de ritade strecken på kartan ska skilja människor åt kommer jag fortsätta sprida såna här bilder och dikter och vifta med svenska flaggan i mångfaldens namn. Just nu skulle jag ha velat stå på stora torget i Sundsvall och vifta med en flagga vid Sveriges största nationaldagsfirande. Jag ville så gärna att jag övervägde att göra det en stund med junior medan maken långcyklar och dottern påstanfirar och lyssnar på Gina Dirawi med en vän och hennes familj. Men jag tog mitt förnuft tillfånga. Tillfriskningen verkar inte gagnas av gränstänjning, så nu ligger vi här i soffan och ser på film fastän solen öser ner och flaggorna vajar.

10 reaktioner på ”Sverigedagen”

 1. Vilka fina flaggbilder.
  Vi var på ett nationaldagsfirande med många nationer reprensenterade idag.
  Så mycket roligare att träffas på det sättet.
  Kram och önskan om att din vila ska ge nya krafter.

 2. Tror du tog ett klokt beslut att stanna hemma och vila i stället.
  Det var som vanligt en väldigt fin och trevlig tillställning i vår vackra stad, och en väldigt varm sol gassade över torget.
  Jag var själv väldigt tacksam över att lyckas få en sittplats (på första parkett) efter ett kort tags stående. Men ett är säkert; hade du varit med så hade jag låtit dig få sitta där och själv väntar på nästa lediga sittmöjlighet.
  Ett sms från F till vännen P och mötet med GD var ordnat för våra döttrar som strålade av lycka.
  Kramar med förhoppning om att du klarar att vila fysiskt så väl som mentalt trots att du egentligen vill vara med familjen på studentfirande.

  1. Ja, det var förnuftigt att vara hemma – även om längtan är stor efter att må så bra att inget förnuft krävs.
   Jätteroligt att ni genom P kunde ordna detta jubelgenererande möte. Lycklig E berättade allt! Tack!

 3. Klokt att du vilade hemma. Får vi leva och världen består så kommer nya möjligheter.
  Hör blev det inte heller ngt nationaldagsfirande . men för mig är det nog att få ligga i trädgården och känna friheten i att ha ett hem som är mitt och där jag är fri. Kramar och ber att nästa år ska du kunnna fira som du vill

  1. Tack min vän! Ja, blommorna på bordet och svenska flaggan gav firande ändå. Nästa år kanske…

 4. Åh, vilka fina bilder och ord! Jag vill också ”reclaima” flaggan sådär fint. Det fick räcka med att dottern gick omkring och viftade med den igår. Jag såg faktiskt inte så många flaggor öht.

  1. Nästa år kanske ni får komma till Sundsvall! Här viftas det rejält! I år utsågs t om årets adoptivfamilj på välkomstceremonin för nyblivna svenska medborgare. Nya idéer hela tiden för att lyfta glädjen med mångfalden. Jag gillar det!

 5. Tyckte väldigt mycket om din flaggdikt. Du är så skicklig på att med så få ord fånga så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *