Synfel eller Finn Fem Fel

Jag undrar om det är ett synfel hos mig som gör att jag ser en så gigantisk skillnad mellan de här två korten. Kanske ett synfel där jag förstorar det som inte finns?

20121220-085027.jpg

20121220-085050.jpg

Jag önskar jag blev av med det här synfelet, eftersom världen är full av människor som inte tycks se skillnaden mellan korten. Människor som jag vet brukar vara omtänksamma och varma, men som har annan syn än jag. Kanske finns det några glasögon jag kan ta på mig för att lyckas se det andra kortet fastän det första är det som landar i brevlådan.

Inga fysiska julkort eller digitala julbrev skickar vi i år, och förmodligen kommer det att vara tomt på julbloggen vi haft för vänner och bekanta de senaste åren. Bara gudbarnen har fått den traditionsenliga adventshälsningen. Sju barn har jag lyckan att vara gudmor till. De fick fysiska kort gjorda digitalt i Postens app ”Riktiga vykort”. Som de oskickade korten ni just har sett här.

4 reaktioner på ”Synfel eller Finn Fem Fel”

 1. Rätt ofta numera får man julkort där all text är tryckt, inklusive namnen. De korten tycker jag är helt utan tanke, och de kunde jag lika bra vara utan. Men kort där julhälsningen, om än standardiserad, är skriven för hand, känner jag är mer personliga, även utan extra tilläggshälsning.
  Jag tror att det beror på ens egen situation. Om det finns någonting särskilt personligt att kommentera (som i ditt fall!) är det förstås trevligt om avsändaren gör det, men annars går det bra utan tilläggshälsningar tycker jag, eftersom de tilläggshälsningar jag fått/sett oftast bara är en utbroderad variant av ”God jul och gott nytt år” , typ ”jag hoppas att ni får en fin och mysig jul och att 2013 blir ett bra år etc etc”. Kanske är jag sådan för att jag har ett par floskelglada ordrika vänner som gärna skriver långt om inte så mycket!

  1. 😀
   Du kan lägga en till ordbajsande vän till din lista. Exemplet har säkert stått på nåt av mina julkort genom åren! Helst olika formuleringar till alla kortmottagare, (ju närmare vänner desto mer originellt) för att det ska KÄNNAS personligt när jag skriver det. Som att det behövs egna ord och att GOD JUL inte betyder mer än GUL BIL eller GYQ JÄX eller nåt 🙂

   Men de senaste åren har det bara blivit digitala hälsningar, och samma ”personliga” hälsning till alla. Så jag är rätt inkonsekvent märker jag!

 2. Ok, känner mig träffad här 🙁 Men faktum är att jag tycker om julkort, både att få och att skicka. Jag har gått från att vara den som har all tid i världen att lägga ner hela min själ i att göra julkortet själv – till att bli den som beställer färdigtryckta julkort på nätet med namn och allt! Efter att vi förra året verkligen inte hann skriva ELLER ens tänka tanken julkort innan det var försent så blev detta årets lösning. Inte personliga på någe vis men ändå ett livstecken från oss i vår mest hektiska period på året. Jag hoppas att det finns de som ändå uppskattar att man skickar ett kort 😉
  Jag önskar dig en tillfrisknande och välsignad jul med din kära familj!
  Stor kram
  /Maria

  1. Förlåt! Jag ville inte träffa på det sättet. Det jag menade var att få såna julkort (särskilt handskrivna eller e-post riktad bara till mig) från nån som vet att jag är sjuk, och knappt eller aldrig har skickat en tröstehälsning så skulle jag nog hellre vara utan eftersom det känns som att jag är osedd om man ids skicka god jul men inte bryr sig om att kommentera att jag har varit sjuk nästan hela året.
   Men som sagt, jag vill försöka att tolka in på ett annat sätt.

   Och från dig har jag fått mycket stöd och omtanke det här året, så i ett förtryckt kort från dig skulle jag ha läst in allt det jag tror du önskar! Tack för det och kram tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *