Tack till Klara Zimmergren

Liv, lust & längtan som förde fram budskapet.

Dagens sommarvärd i P1 var, eller är, Klara Zimmergren. Hon har talat om barnlängtan tidigare, men inte – vad jag vet – så här naket, uttömmande och… …komplett. Jag undrar om kampen någonsin har beskrivits på det här sättet. Jag tror själv att jag har kommit en bit på väg i min roman Väntrum, men den lever bortom marknadsföringsinsatser och har nått många men ändå en liten skara. Detta sommarprat kommer att nå många, många fler. Kanske ännu fler om du också lyssnar och sprider.

Tack Klara Zimmergren! Och grattis till det oväntade. Men innerligt väntade.

Jag talar medvetet om barnalängtan och inte om barnlöshet. För längtan kan vara smärta och kamp för den som redan har barn, och längtar fler. Numera heter ofrivilligt barnlösas förening Barnlängtan istället för Iris. Långt före namnbytet skrev jag min roman, och berättade om ett (fiktivt) internetforum där längtande möttes. Precis som Klara beskrev det i sitt sommarprat. Forumet i min roman hette Barnalängtan. Ett extra a, annars samma namn.

Ur romanen Väntrum (Cecilia Ekhem, 2008)

20120702-070958.jpg

Sveriges radios inbäddningskod genererar mycket tomrum…. eller tystnad för att få tid att begrunda.

2 reaktioner på ”Tack till Klara Zimmergren”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fikarum och blogghållplats