Timjan att fira med

Dagens lunch, en lyxmåltid tack vare en restrisotto, några skivor välrökt Lönnebergaskinka och ett par nävar nästan övermogna körsbärstomater. Lite balsamvinäger, olja, salt, vitlökspeppar och några repor av de färska kryddor som förgyller vårt kök just nu. Timjan och basilika. Som får själen att resa till grekiska backar fulla av backtimjan och basilikaodlingen på Rosendahls trädgårdscafé.

20130508-122508.jpg

Kvalitetslunch på fem minuter. Och en känsla av att fira. Fira att en stor skara vänner är på väg mot vår del av landet, att vi hittade sätt att förenkla så att återträffen inte behövde ställas in trots den sjuka värdinnan. Fira att Kenya sammanförde oss 2008 och gav oss våra barn 2009, efter många månader tillsammans. Fira att huvudvärken har givit mig respit ett par dagar och att grannarna är tysta men att fåglarna kvittrar intill mig i hammocken. Fira familj och vänner, musöron och liv. Och en ruskigt god lunch.

4 reaktioner på ”Timjan att fira med”

 1. Timjan är bland den godaste kryddan som finns! Vad bra med lite ”lediga” dagar från huvudvärk, hoppas du får njuta i din hammock och med goda vänner och fågelsång!

  1. Tack! Jag hoppas ledighet och samvaro ska fortsätta sammanfalla. Timjan är en bra grund iaf 🙂

 2. Nu känner jag att det var ruskigt länge sedan jag lämnade en kommentar 🙂 Men jag läser din blogg varje dag och gillar verkligen det jag läser, så väl skrivet och genomtänkt!
  Förstår att ni längtar och väntar på ert besök, vi kommer längre fram i vår att få besök av vår sons barnhems kompis och hennes underbara föräldrar som vi lärde känna under vår väntan och delade tiden med i sonens födelseland. Visst är det härligt att dessa människor som man förmodligen aldrig annars skulle hade träffat har rotat sig så djupt i hjärtat, man får verkligen speciella band till varnadra!
  Ha en fantastisk helg!
  Ps. Din lunch ser otroligt god ut, helt i min smak!
  Kramar till dig!

  1. Vad härligt att ni också har såna relationer. En gåva att få bli sammanförd med människor som berikar ens liv samtidigt som barnen har andra att spegla sig i på sätt som andra kompisar inte kan.
   Tack för din fina hälsning! Jag bjuder dig gärna på en sån lunch om du tittar förbi! Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *