Tre kronor som sällskap

För tjugo år sedan följde jag engagerat teveserien Tre kronor. Jag fullkomligen älskade den. Inte minst att en kyrka och prästfamilj fanns med och gestaltades som helt vanliga, trevliga människor. Det är fortfarande ovanligt. För det mesta är präster på film udda eller skrämmande personer. Dessutom tog serien upp både vuxen- och ungdomsbekymmer och visade på både rasism och antirasism.

Nu har jag återupptäckt bekantskapen med Tre kronor och märker att jag tycker lika mycket om den fortfarande. Jag är mig kanske lik. Men oj vad mycket som har hänt i livet sedan 1994.

Den här fina sången hörde jag i ett av dagens avsnitt. Jag har inte lyckats lista ut vem som skrivit den.

”När ditt korthus faller samman är du aldrig förberedd.
Men jag vet att den som mister allt är inte längre rädd.
Har man inget att förlora kan man satsa tusenfalt.
Då ger styrkan i din ensamhet en möjlighet att vinna allt.

För när hjärtat väl har brustit och när alla broar bränts.
Är det sant att under askan finns en glöd som åter tänds.
Då finner du en plats för all den kärlek någon ger.

När ditt liv är som ett pussel, när du saknar bit för bit,
är det svårt att tro på himmelen och att du kommer dit.
När du springer runt i cirklar och du inte ser nåt slut,
är det lätt att tro du aldrig mer vad som än sker ska hitta ut.

För när hjärtat väl har brustit och när alla broar bränts.
Är det sant att under askan finns en glöd som åter tänds.
Då finner du en plats för all den kärlek någon ger.

För i det som gått mitt itu ryms det alltid mer.”

13 reaktioner på ”Tre kronor som sällskap”

  1. vilken fin text, Jag har aldrig sett tre kronor måste jag erkänna.
    Hur går et därhemma utan famijen. ber o hoppas att de har det bra på lägret och at tdu inte tar ut dig i din ensamhet. Kramar

    1. Åh! Hittade du det? Det gjorde inte jag fast jag googlade som en tok. Men när jag skrev och tackade och frågade producenten så fick jag ett väldigt trevligt svar som sa att det med största sannolikhet var den kombinationen som stod bakom. 🙂

  2. Vad roligt!! Jag gillade också Tre Kronor och såg varenda avsnitt! Men det fanns ju inte så stort utbud då:-) Minns inte alls den låten tyvärr…

  3. Rederiet! tre kronor, Varuhuset, glamor, våra bästa år! Man hade mycket o göra på den tiden! 😉 lika mycket nu.. O kolla alla repriser etc.. Ändå hade man skola o jobb o umgänge på den tiden.. Hur hann man? Men då var man ung frisk och stark.. Men idag har man all tid i världen men inte ork ! :/
    Tur att de finns som lättsam förströelse iaf. När man inte orkar böcker ljudböcker o 2 h filmer. Men en kopp te o glass o ”gam” avsnitt är inte alls fy skam 😀

  4. Hm! Apropå Rederiet! Så läser jag precis i skvallerpressen att ” Uno” Hans V Engström är död! 🙁 och i går Robin Williams. Tråkigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *