Tycker till om tablån

20120515-085026.jpgSe på teve och läsa böcker är de aktiviteter som jag har ägnat mig mest åt under den här långa sjukperioden. Förutom att – som nu – blogga via iPhone, förlora i Rumble och beklaga mig på Facebook. Tur för mina kontakter där att jag blev sjuk under fastan, så de slapp läsa suckstatusar under första månaden av min sjukdom…

Så vad har jag då sett på teve och hur har det varit?

Nyhetsmorgon (TV4)
Vissa berörande ämnen, men alltför mycket icke-nyheter för min smak. Strandmode och innekakor t ex.

Efter tio med Malou (TV4)
Intressanta och viktiga inslag, men ojämnt och ibland pinsamt dålig koll på gästernas namn. Och väldigt många repriser.

Fråga doktorn (SVT)
Rart och småtrevligt med förvånande mycket som intresserar mig. Ålderstecken?

Sjukhuset (TV3)
Spännande dokumentär, men inte nåt uppbyggligt program för en diffust sjuk som kan tro att hon drabbats av många av sjukdomarna i serien.

Babel (SVT)
Helt i min smak med en programledare som jag uppskattar mycket (Jessika Gedin) – men ibland generande ledsamt att se alla dessa intervjuer med författare som lyckats med det som jag inte lyckas med: att bli utgiven.

Big C (SVT)
Utmärkt serie, men temat kan ge efterhängsna och ovälkomna tankar.

Extreme Home Make Over
Intressant med före och efter, och att livet görs enklare för människor som behöver det. Men så hysteriskt mycket skrikande att det inte går att se hela.
Och för en sjukling som ligger hemma i ett hus med extrema behov ger det ibland lust att nån ska jämna också detta hus med marken och bygga ett Disneyhus. Medan vi är på semester 😉

How clean is your house? (7)
Läskigt. Särskilt att det skulle gå att hitta enskilda detaljer i vårt hem som skulle kunna uppröra de här frejdiga hemsanerarna.

Du är vad du äter (7)
Trots att Skipper har samma tonfall som programledaren för EHMO så kan jag bli inspirerad att träna som sjutton och därmed äta bättre. Men när det första inte går tröstäter jag istället….

Sjunde himlen (Kanal 5)
Lycka! Jag älskar denna helylle-serie. Att det i svensk teve faktiskt går ett program om en pastorsfamilj med ett helt vanligt liv och vanliga problem, och där kyrkan är en del av livet. Och så är det gjort på ett sånt där amerikanskt sätt att jag gråter i slutet på VARJE program. Underbart!

Bild från cdon.com

Med andra ord så skippar jag ofta alla de andra programmen (även om jag sett dem en hel del under den här tiden), men Sjunde himlen får mycket gärna vara mitt sällskap även som frisk. Men då kan jag inte ligga i soffan varje vardag kl 11:15. Jag kanske ska köpa hela serien och se den från början med barnen. Klockrent fredagsmys för en helyllefamilj 😉

5 reaktioner på ”Tycker till om tablån”

  1. Oh my God (ursäkta) du behöver nya tv-tips ; -) Det är tur att vi gillat flera samma serier annars skulle jag börja undra….. Efter 10 är bara repriser nu, eftersom säsongen med direktsändningar är slut. Allt detta från den patetiska vännen som inte kan skylla på sjukdom för att hon ser så mkt dagtid-tv ;-/

  2. Sjunde himlen är mitt favoritprogram och var familjens oxå. Vi satt hela familjen bänkade när det gick för några år sen. Grät o skrattade tillsammans. Skapade gemenskap i en jobbig situation.
    Kul att du oxå får uppmuntran . Kramar Kristina

  3. Tea och Kristina – ja visst är den fin
    Ulrica – jag har ju alldeles utmärkt smak 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *