Väntrum – en aktuell roman

Så har paketet kommit. Jag kan hålla den andra upplagan av min roman i händerna och glädjas. Det blev bra. Ett nytt format på texten som mer stämmer med min tanke kring boken. Tacksamheten är stor till de vänner som hjälpt mig förverkliga detta. Jag vet att många av mina Väntrumläsare följer bloggen. Vill du hjälpa mig att sprida ordet om Väntrum? Hos din bokhandlare, på din blogg, via mejl Facebook, Twitter eller köksbordskvitter med vänner och bekanta. Den bifogade pdf:en kan lämnas till vilken bokhandel som helst, gärna tillsammans med dina vitsord om boken. Tack!

PDF: ”Väntrum – en aktuell roman”

 

Väntrum
En roman av Cecilia Ekhem

När det efterlängtade barnet inte kommer och alla strävanden verkar förgäves, drar sig Bea allt längre bort från sina sociala sammanhang. Inte ens den älskade som skulle bli barnets far får plats i hennes ensamma väntrum. Så möter hon, mitt i sin smärta, någon som ser och berör.

Väntrum är en poetisk roman om utanförskap och sorg i barnlöshetens spår, men också en berättelse om att hitta sin mening när livet inte blir som man drömt.

Väntrum trycks i kartonnage hos Publit och kan sedan 2012 beställas via Bokrondellen. Omslagsdesign av Liselotte Svelander och foto av Peter Nykvist. Boken gavs ut i en första upplaga 2008.

Infertilitet drabbar omkring 15% av den del av befolkningen som är i barnafödande ålder, ändå finns det begränsat med litteratur som går på djupet i hur den drabbade påverkas. Väntrum är just en sådan roman, som har hyllats i många läsarbrev och fått fina recensioner. Nu kan boken beställas via Bokrondellen till alla bokhandlar, t ex Bokus, Bokia och Adlibris.

Om författaren
Cecilia Ekhem är född 1970 och bosatt i Sundsvall med man och två efterlängtade barn. Hon är tidigare publicerad i novellantologin ”Kärlek i juletid” (Semic förlag, 2006) och i diktsamlingen ”Svensk poet 2007” (KingInk förlag 2007) Cecilia skriver romaner, noveller och dikter om det hon själv vill läsa; relationer, livsfrågor och vägskäl.

Recensioner och omdömen om Väntrum

Recension i magasinet Mama (2012)
”Boken sätter ord på sorgen och känslan av utanförskap i kampen med barnlösheten. Är man i det själv är igenkänningsfaktorn hög, är man det inte, så får man en inblick i hur det är att sitta i ”väntrummet” och pendla mellan hopp och förtvivlan. En av de bästa romaner jag har läst om kampen att få barn.”

Omdöme på bloggen Bibliobuster (2011)
”…en av de bästa romanerna som behandlar detta ämne”

Recension i Sundsvalls tidning (2008)
”Det är bara att gratulera till en lyckad inledning. Hon har ett ärende, intrigen är läsbefrämjande och persongalleriet har hon vårdat sig om, både bland släktingar och i kretsen av väninnor och grannar.”

Recension hos BTJ -Bibliotekstjänst (2009)
”Boken är utgiven på eget förlag, men den hade lika väl kunnat komma från ett av de konventionella förlagen. Språket är bra, lättläst och flyter på.”

Läsarbrev om Väntrum

“Boken gav mig stöd, hjälpte mig att sortera mina tankar, se ljusare på framtiden och den stärkte en tanke som börjat gro”

”Jag har inte orkat läsa en hel bok på länge, men den här fick mig att vilja läsa vidare. Du fångar läsaren”

”Sträckläste den, kände igen mig, grät, fick igång tankeprocesser, hjälpte till att sortera tankar och till samtal. Tack!”

”Jag tror att det är många barnlösa som har hört av sig till dig genom åren och tackat, men av hela mitt hjärta, TACK!”

www.ekhemmanet.se

 

11 reaktioner på ”Väntrum – en aktuell roman”

 1. Väntrum har ju en särskild plats i mitt hjärta (liv) eftersom jag tyckte det var en sån fantastisk bok för mig då jag läste den. Därför blir det oftast då jag kommenterar, även om jag följer dina ord och tankar varje dag.

  Men jag har en kommentar jag tänkt lämna ett tag, men alltså inte kommit mig för förrän nu. (Det är egentligen ett otyg att jag läser alla bloggar i mobilen, för där är det mkt klurigare att kommentera än på datorn, och då blir det inte av.) Det gäller en komplettering till din ”grundkurs i barnlöshet”, eller vad det var du kallade den. Jag tycker du kan lägga till en sång, låten Till dig, med Sarah Dawn Finer från hennes senaste skiva. Den handlar specifikt om barnlängtan och uttrycker känslorna så bra tycker jag. Lyssningstips alltså om du inte hört den. 🙂

  1. Det verkar gå virus (också) i min blogg. Jag har svarat flera gånger på din hälsning, K – men den ramlar bort igen….?!
   Tack för dina fina ord, än en gång! Jag bär dem med mig. Tack också för spännande musiktips. Den ska jag leta reda på idag!

 2. Cecilia.
  Jag beundrar så mycket att du kan skriva och prata om alla känslor man har när man längtar efter barn och inte kan få några.
  Våra 10 års längtan efter barn gör fortfarande så ont att jag gömmer det inom mig.
  Jag ska fråga efter din bok om jag kommer till någon bokaffär.
  Kram och önskan om en fin helg, med mindra feber.
  Tolmia

  1. Tack Tolmia för orden. Det är alltför många som inte pratar om det, varken under längtanstiden eller när de fått sina efterlängade barn. Jag vill ge mitt lilla bidrag till att försöka ändra på det. Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *