Världen på besök

Det var inte många dagar sedan jag skrev om Zanzibar, och idag kom just Zanzibar på spontant besök i vårt kök. En elevgrupp (som jag just sett på lokalnyheterna) från den overkligt varma, vackra ön är på besök i vårt kalla, vackra grannskap. Delar ur gruppen satt nyss och åt kladdkaka vid vårt köksbord, tack vare en härligt spontan idé från grannfamiljen de bor hos.

Världen på besök. En vitamininjektion i febertillvaron. Och en anledning att använda de få ord på swahili som vi kan. Jag önskar att vi hade satsat på att lära oss mer under den tid vi bodde i Kenya, men det blev inte mer än de vanligaste fraserna. Lejonkungenvokabulären och lite till. På lillemans barnhem talades det engelska, med inslag av några få ord swahili. Tumbo – mage är det som han fortfarande minns. Läroboken kom fram, liksom ett sug att kunna swahili, ett språk som talas av 50 miljoner människor (varav bara 1 miljon som modersmål).

20130316-143430.jpg

Obama, vars far kom från Kenya (och enligt Wikipedia inte fanns med annat än under lille Baracks första år i livet) uppmanade i en tevesändning kenyanerna att undvika våld inför det nyligen avslutade valet. Enligt rubrikerna kring den här sändningen talar Obama swahili, så då kan man nog påstå att jag också gör det. 😉

För övrigt ett viktigt tal som jag hoppas i någon mån ska påverkat läget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *