Varmt te och varm bok

Ni som har oroat er för temperaturen på mitt te kan sluta med det nu. 😉 Min mamma kom hit med sin tekannevärmare eftersom jag har skänkt bort både den jag köpt och den hon tidigare har givit mig. Otacksamma unge – som trodde att jag helt slutat dricka te ur kanna men så vann jag lyxkannan och började om.

20130126-113630.jpg

Boken jag läser är en varm njutning. Den värmer både språkörat och hjärtat på ett betydligt mer angenämt sätt än febern. Tillbaka till henne av Sara Lövestam. Jag läser sakta för att dra ut på upplevelsen, men vill helst läsa hela tiden. Den här boken kom bekvämt hem till brevlådan, men också på mataffären säljs den. Rekommenderas som lördagsgodis till dig som ska ut och handla idag.

20130126-114122.jpg

13 reaktioner på ”Varmt te och varm bok”

 1. Jag är periodare vad det gäller både tedrickning och bokläsning 🙂 Men just i dag dricker jag mängder med te och önskar att jag hade en god bok att läsa, jag ligger nerbäddad i soffan och har drabbats av nån slags förkylning. Tror jag ska skicka maken till affären och köpa boken du tipsar om!
  Läste i ett tidigare inlägg om att din son är med i en dansgrupp, vad är det för slags dans?
  Vår son älskar också dans och har verkligen rytmen i blodet 🙂 Så jag måste nog kolla om det finns några grupper här hos oss! Känns vikitig att ta tillvara barnens intressen!
  Ha en fin helg!
  Och jag håller tummarna för att din feber snart ska ge med sig!
  Kram!

  1. Tack och krya på dig! Hoppas teet är gott och du får en bokleverans 🙂
   I Sundsvall har vi flera dansskolor bl a en som heter Danceworld där våra barn går. Vi är otroligt nöjda! De yngsta börjar i en grupp och så väljer man dansstil senare. Nu är det Boys only för vår lille 🙂

 2. Bra att du berättade att det var löst. En tevärmare är ju så mycket bättre än en tehuva. Mysigt så här på vintern att få tända ljus också. Trevlig te- och lässtund. Kram!

  1. Tack! Jag läser om en Signe 🙂 Och har tänkt höra om en annan på radio – om datorn (med det ruskigt dåliga ljudet) slutar krascha varje gång jag försöker…

 3. kul att du fick en sån där tevärmare! det är det bästa med te- att man kan göra ritualer av det tycker jag, och att dricka te ur en fin tekanna höjer definitivt upplevelsen. Tack för boktipset, är hela tiden på jakt efter bra böcker så alla boktips tas emot!

  1. Jag tänkte på det just idag, att fastän jag tycker så mycket om mitt bryggda te så är jag betydligt mer med i processen när jag häller vattnet genom silen med egna händer. Ceremoni, fint!
   Ja – läs den. Fantastisk!

 4. Boken är på väg hem i skrivandes stund, men jag fyller ut med lite ”vanligt” lördagsgodis också.

  1. Hurra! Låt oss ha ett boksamtal i halta och lyttas förening när vi båda har läst färdigt. Te och hörnsoffa, och glädje i sjukskrivningsgyttret.

 5. Jag är glad att du åter får varmt te till din goda bok. Te på kanna är mysigt! Själv önskar jag mig att kunna göra te på ryskt vis. Men jag får inte till det. Kanske är det bara så att somligt smakar bättre borta än hemma.

  1. Det låter spännande, med ryskt te. Och som du säger, miljön och sammanhanget påverkar verkligen upplevelsen.

  1. Svart!
   Rött går bra om det är Brunkulla – men inga andra sorter 😉
   Och ”allt grönt är hö” som det heter i En vänlig grönska. Ungefär 😉 Så det brukar jag inte gilla.
   Jag är väldigt tekonservativ: Brunkulla, kvitten, gute och gotländsk munk. Dem älskar jag och allt annat är ”sådär”…

   Kul att du hittade den här gamla tråden förresten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *