Varning

Bara några meter från en väg där jag har åkt många, många gånger gömde sig den här skylten. Den talade så otroligt starkt till mig.

20120817-093630.jpg

För tio år sedan hade jag en annan sjuk sommar. Utmattningsdepressionen. Den bröt ut just för att jag inte la märke till kroppens varningssignaler. Framför skyltarna växte ogräs som duktighetsgräs, måstebuskar och sorgetörnen. Ingen av skyltarna syntes tillräckligt bra bakom all sly.

Kroppens varningar handlade om sömnsvårigheter, minnesförluster, maktlöshet och en öm orospunkt mitt på bröstkorgen. De varningsskyltarna förstod jag inte då, utan fortsatte framåt tills vägen hade lett mig alldeles fel. Men ändå rätt, för de erfarenheterna hade jag inte velat vara utan, hur tungt det än var just då.

8 reaktioner på ”Varning”

 1. Fint! Förunderligt det där att vi ofta i efterhand inte vill ha jobbiga saker eller perioder ogjorda eftersom de har gjort oss starkare eller mer förstående. Det är alldeles säkert hur nyttigt som helst att du nu känner igen de där varningsskyltarna! Kramar och ha en fin helg!

  1. Ja, jag tror inte på att det är meningen att skit ska drabba oss – men definitivt att det i efterhand kan få en mening när man ser vad det svåra har givit.
   Tackådesammaåkram!

 2. Det är ju inte som att man vill vara med om jobbiga saker, men dom för ju nog bra saker med sig också om man bara bearbetar det och tar med sig erfarenheterna. Just dom där ogräsen växer lite för många ställen, också hos mej ibland. Kan nog vara bra att minnas att det finns en varningsskylt bakom alla dom där ogräsen.

  1. Ogräsen är svåra att känna igen ibland. De är ju gröna och fina och smälter väl in i naturen. Precis som i vår trädgård 🙂

 3. FIna tankar. Varningsskylten med allt som gömde den påminner mig om min överväxta kompost där det växte nässlor o hallon, i o för sig bra saker men den fina jorden var dold under det. Tänker att allt du ville var ju bra saker men för mycket i för kort tidsperspsektiv. Det gäller verkligen att kunna sätta ner foten. Just pratat med dottern som grät över allt dom lägger på henne på jobbet, hon jobbar över hela tiden. Farligt att köra över nya på det sättet. Önskar dig en bra helg kram

  1. Ja, jag tror många (även unga) människor slits av för övermäktiga krav. Egna och andras. Och om vi lärde oss att det är OK att vara bra, inte nödvändigt att vara perfekt, så skulle vi nog må mycket bättre när måstena hopar sig.

 4. Vilken häftig liknelse på något sätt med skylten och det du led av förra sommaren. Det är ju precis så det är, man struntar i varningsignalerna.
  Det dumma är att jag som vet nu vad varningssignalerna är och vad som kan komma om jag skiter i dem, struntar ändå i dem många gånger, för att det är så mycket som jag känner att jag måste klämma in i vardagen. Och det är ju så dumt egentligen..

  1. Tack och lov var det tio år sen och inte förra sommaren.

   Mmm…när man väl förstår varningarna så kommer nästa utmaning: hur göra för att följa dem. Det håller jag fortfarande på att lära mig. Med en paus just nu när jag lever ett kravlöst sjuklingsliv, och längtar efter vardagen och de där utmaningarna.
   Hoppas du hittar en strategi så att du håller och mår bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *