Vila i frid Robert

Idag fick jag en bild av en kompis, en bild från från patientbiblioteket på Malmö sjukhus. Där står min roman Väntrum fint på snurrstället, redo att bli utlånad. Jag tror att Väntrum (mestadels i sin gamla, lite mindre tjusiga upplaga) finns på ett femtiotal bibliotek i Sverige, varav några sjukhusbibliotek. Min förhoppning är särskilt att kvinnoklinikens personal och patienter hittar boken, och gärna många fler.

Om inte det hade varit för Robert skulle den här boken inte ha kunnat finnas. Idag kom nyheten att Robert är död. Robert Edwards, har dött 87 år gammal, efter ett forskarliv som gjort skillnad i vårt liv och i så många andras liv. Guds skapande fortsätter med människors forskning om människokroppen, och i och med att Robert Edwards har hjälpt till med metoden som får spermier och ägg att mötas och bli till liv. Naturliga ägg, naturliga spermier och ett högst naturligt möte. Inget konstgjort material finns inblandat i det mötet, trots att metoden fortfarande kallas konstgjord befruktning i många sammanhang. Assisterad är en så mycket bättre benämning. Robert har inte bara fått nobelpris. Han har assisterat mig i skrivandet av Väntrum, och hjälpt mig bli mor till ett av våra fantastiska barn. Tack! Vårt andra mirakel var det någon annan som hjälpte oss att få. Olika vägar. Samma lycka.

Skicka mig gärna en bild du med om du ser Väntrum på ett bibliotek nära dig. Och om du vill köpa boken kan du fråga i din egen bokhandel eller leta här i lilla webbshopen, på Bokextra, på Bokus eller på Adlibris.

Malmö

4 reaktioner på ”Vila i frid Robert”

    1. Så är det, gamla människor dör oavsett hur stor skillnad de gjort i människors liv. Ändå är jag så orolig för den dag när Nelson Mandela dör…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *