15 december

Har du upplevt tröst från stjärnor någon gång? Karlavagnen skjutsar mig alltid tillbaka till ett sånt minne.

Jag var 19 år och bodde i Zimbabwe. En fantastisk tid som formade mig och mitt liv på många sätt. Och samtidigt en hel del vilsenhet och hemlängtan. Inte ens stjärnhimlen gick att känna igen. Men så, en morgon vid 04 när vi väntade på bussen till närmaste stad, syntes den längst ner på himlen: Karlavagnen.

Ny bild på uråldrigt ljus

Som en hälsning. En påminnelse om att himlen var densamma ovanför mig.

Årets Musikhjälpen påminner om de nära vänner i Zimbabwe som inte lever längre pga bristande vård. Därför deltar jag förstås också i år och säljer dikter samt skramlar med en bössa. Den som idag skänker en tia i min bössa får en lott i en utlottning av någon av mina böcker. Skriv ditt namn när du skänker, eller skicka ett meddelande med foto på kvittot så är du med.

Bössan: https://bossan.musikhjalpen.se/ekhemmanet

Bilden på stjärnorna tog jag (med mobilen så kvaliteten är som den är) häromveckan. Tänk att Karlavagnen hälsar på mig på samma sätt nu. Det känns kort och gott välsignat. Så vad passar bättre än en zimbabwisk välsignelse. Till dig. Över dig.

I min kristna tro är välsignelsen från Gud livsviktig, och något jag gärna delar med mig av. Men är du obekväm med det, se det bara som min önskan om att du ska få möta allt det goda du behöver. Som stjärnors hälsning i en mörk natt.

⭐️

OM FÖRFATTAREN
www.ekhemmanet.se


OM LJUSKALENDERN

Om du uppskattar inläggen har du vinst varje gång. Den som offentligt delar ett inlägg med hashtaggen #ljuskalender2020 har också chans att vinna en julklapp.

Gör inlägget senast IDAG 15 december så är du med och tävlar. Dela exempelvis länken till själva kalendern och bjud in dina Facebookvänner att följa den.

Här finns webbadressen om du vill kopiera den och klistra in den i ett inlägg: http://cecilia.ekhemmanet.se/ljuskalender-2020

2 reaktioner på ”15 december”

 1. Sänder dig en av mina favoritdikter!

  Karlavagnen är mycket nära,
  den står alldeles om hörnet,
  jag undrar, vem som ställt den
  där.

  Kanske någon som känner sig hemma
  här
  och som tänker stanna.
  tills dagen gryr.

  Bo Setterlind

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *