38 grader i december

När dagen börjar på en temp kring 38 blir det en extra febrig dag. Det betyder att den hett (!) efterlängtade julklappen uteblev. Jag är inte frisk, och fortfarande grubblar läkarna på varför prover motsäger varandra och om en tuff och inte helt riskfri behandling ska sättas in eller ej. Det är tungt. Förstås. Ändå gläds jag åt att experter nu äntligen har tagits in i funderingarna. Och så gläds jag åt det jag har. Så pass att den för febriga dagen kunde börja med en tacksamhetens dikt.

Juldagsglimma

När juldagsmorgon vaknar
är julen ännu här
och trots det som jag saknar
så märks det vad som bär:
I brödet, fått som gåva,
och koppen i min hand
i sånger som vill lova
så glimmar det ibland
liksom i fingrets ringar
och barnens skrivna ord
så anas änglavingar
och doft av frid på jord

(Cecilia Ekhem, 2012)

Ute är temperaturen lägre. Jag minns inte någon jul med så här mycket snö. Redan vid Lucia var snöhögen gigantisk på skolgården, och för första gången på de åtta år vi bott här var tomtekören snöiga av lek när de skulle sjunga in julen. Jag ska snart gå ut en liten stund till den av de sexåriga tomtarna som är min. Igår fick han besök av stortomten, som ringde på dörren och hade tänt lyktor och lämnat fotspår som ledde till ett brev i den stora snögrottan som byggdes igår medan jag vilade och värmde julaftonsglögg. Kanske jag ska krypa in där en stund och kyla ner mig.

Tomtebesök
Tomtebesök

2 reaktioner på ”38 grader i december”

  1. Usch för tempen, en temp man varken vill ha i sin kropp eller varmt ute eller kallt .ute. Så trist att all aktivitet höjer din temp.
    Ber att läkarna snart ska hittat vad de ska göra, ber om kloka beslut.
    Hoppas din julaftonblev bra och att ni fick ha en bra gemenskap.Såg om din fantastiska julklapp, blev riktigt avis har önskat mig en sån länge länge. Jag har ju inte ens en smartpfone. En läsplatta vore toppen när amn ligger i sängen som både dui o jag gör.Och tänk kunna spela ruzzle när man vill. Jag blev så sugen i höstas när jag var på pärlkursen och såg gamla tanter komma med sina läsplattor där de hade sina pärlmönster. Hoppas du ska få glädje av den. Kram

    1. Tack än en gång för din omtanke! Jag önskar också dig en läsplatta! Just skrivandet verkar svårt i liggande läge, eller så är jag bara ovan. Men lyssna på musik, surfa, se på film går bra. Just nu Körslaget Julspecial.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *