ALV-terapi

När dagen känns tung finns det något som får hjärtat ombonat. ALV-terapi. Mer lättillgängligt än KBT. Mer sorgeaccepterande än mindfulness. Det handlar förstås om Astrid Lindgrens värld. Inte främst platsen, även om den är fantastisk, men den värld som Astrid Lindgren skapade.

En hel del stressiga vardagar genom åren har lindrats av Madickenmys och Saltkråkansoftning med barnen. Och just Saltkråkan går nu på eftermiddagarna på Barnkanalen har jag märkt. Utan åldersgräns.

Den här sommaren kunde vi inte besöka Bråkmakargatan och de andra platserna på Astrid Lindgrens Värld, men många gånger tidigare.

20120912-120214.jpg

När jag får välja godnattsaga reser vi till den världen, och häromkvällen besökte vi Lottas hus. Det som vi längtar efter att kliva in i igen i Vimmerby.

20120912-120324.jpg

9 reaktioner på ”ALV-terapi”

 1. Å vi var där när det var helt nyöppnat.
  Jag och mina stora barn.
  Fast de var små då.
  Kanske bara en tre fyra år.

  Den där ALV terapin verkar perfekt tycker jag.
  De andra terapierna har jag inte hunnit lära mig än.
  Tack för ett bra tips.

  Kra,

  1. Tack för kra också 🙂
   ALV har utvecklats enormt sen det öppnade. Jag var där då också. Nyss barn själv 🙂 Husvagnssemester för er kanske?
   Krakra

 2. Pippi har varit favoriten här från början. De övriga har varit lite för svåra än så länge, men vi har börjat nosa på bl a Emil. 🙂

  1. Pippi är perfekt att börja med. Och Lotta är fantastisk terapi för föräldrar till barn i femårsåldern 🙂

 3. Mysigt med alvterapi. Tyvärr har vi ej varit till Vimmerby då det var för långt för mig att resa , så mina barn fick nöja sig mee böcker o film och det älskade de. EN period körde sonen Lotta varje dag, tills helt plötsligt det var för tjejigt!!! Hoppas din dag blir någorlunda

  1. Tack! Hoppas de kommer iväg till Vimmerby nån gång. Det är fantastiskt också för vuxna som är tokiga i Astrid. I min dagdröm är du om ett antal år en pigg ALV-farmor/mormor med en ny sorts korsett och husbil som ger chans till nya upplevelser.

   1. Tänk om det bleve så. Husbil bara smakar på ordet och blir glad. Och att åf leva så länge att jag får bli mormor o farmor, vilken lycka. Samtidigt är ,
    jag just nu så nöjd med att var mamma till två ljuvliga barn, jag som inte skulle få ha barn. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *