Bara bra väder

Det finns få saker som värderas så ofta och självklart som vädret. (Kan det vara för de snarlika orden: väder och värde? 😉 ) Och det finns föreställningar om att värderingarna är objektiva. Säger man ”vackert väder” så förutsätts det att alla vet vad man menar.

20121005-211729.jpg

Hösten är som bekant min bästa årstid, och jag kan bli lycklig över vilken höstdag som helst. Häromdagen låg molnen nära marken och berget som vi bor nära hade en mössa av tjock dimma ovanför de gröna och guldgula träden. Regnet föll lätt och var mer som våt luft än som något som kom uppifrån. Vackert väder, enligt min mening.

20121005-212427.jpg

Men en sån dag berättar både meteorologer och vanliga dödliga att vädret är allt annat än vackert. Det är ledsamt. Att just ha tänkt tanken att ”detta är en fantastisk dag” och så möter man nån annan som slår fast att det är ett ”jävla skitväder”. Det händer så gott som varje dag det inte är idel solsken.

Men klädföretagen som säljer varma kläder håller i alla fall med om att höstväder och kyla är något att fröjdas åt.

20121005-214443.jpg

20121005-214603.jpg

20121005-214700.jpg

4 reaktioner på ”Bara bra väder”

 1. Jag tänkte nåt liknande i juni då när en del beklagade sig över regnet o jag bara njöt, fast det gick om kan jag berätta! i slutet av sommaren hade jag också fått nog – jag behöver lite sol ibland. Får i nerverna varje gång nån försöker bestämma över mej, så jag blir också galen om nån på nyheterna hävdar att det är dåligt väder när jag själv tycker det är bra! Själv går jag och låtsas att det är sommar fortfarande, fast egentligen är det ju nog det för mej för sommar för mej är att gå ute och greja i trädgården och det kan man fortfarande. Nu ska jag ut och kratta, ha ett skönt veckoslut!

 2. Det som kallas dåligt väder är för mig mitt bästa fotoväder.
  Färgerna kommer fram så klara då.
  När det är blött på marken och solen inte bländar.
  Det blir så enkelt att få bra bilder.
  Så jag tycker du fick in en poäng där.
  Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder har jag hört.
  Det är nog sant.
  Kram till dig.

 3. Jag är med dig! ÄLSKAR hösten! Så himla härligt alltihop. Jag blir lyrisk över kalla höga krispiga höstdagar! Och jag blir lyrisk av att få vara inne och dricka te och tända ljus och mysa! Jag bara älskart!

  Kramar!

 4. Ja men det är ju eg sant det där med att det inte finns dåliga väder, bara dåliga kläder. För om man är varm och torr under kläderna är det ju härligt att vara ute hur ruskigt det än är ute, egentligen.
  Jag gillar hösten jättemycket, när det väl blivit höst som nu, för det är så mysigt. Men innan när sommaren övergår i höst, då känns det lite vemodigt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *