Barnlöshetsradio och finlandsfärjor

När det är förkylningsludd i tankarna kan man landa vid andra teveprogram och webbsidor än annars. Både bättre och sämre. Nu hittade jag en mycket bra reportageserie om ofrivillig barnlöshet från Ålands radio. Radiotips för dig som längtar, eller för dig som vill veta hur det är att vara den som längtar. Och så hade de ett fantastiskt trevligt boktips där: Väntrum av Cecilia Ekhem. Glädjande förstås.

Nya omslaget. Design: läsaren Liselotte Svelander

Jag har sålt några böcker både till Åland och till Finland, och är så glad över att få sprida dem också utanför Sverige. Tyvärr så är portot så dyrt att vi har fått hitta andra leveransvägar för att inte frakten ska bli dyrare än boken. Tänk om jag hade haft en kontakt på nån finlandsfärja som skulle kunna posta boken från andra hamnen… Eller så får jag åka färja oftare själv.

När jag var liten gick det färjor mellan Sundsvall och Vasa, och vi åkte ganska ofta. Min mormor berättade ofta hur jag på min första resa, som riktigt liten, hade stått och tittat ner och sagt: -”Mycke vatten! Åh, mycke vatten!” Och fortfarande fascinerar dessa gigantiska farkoster. Många somrar har vi kryssat med Silja Line tillsammans med en annan familj, och rätt ofta kommer lockande broschyrer hem. Just nu är jag ruskigt sugen på att ta med familjen, och särskilt dottern, och se Kristina från Duvemåla. Den som vi såg i Sverige när hon var ett sprattlande pyre i min mage.

Färjemöte i Mariehamn 2010

5 reaktioner på ”Barnlöshetsradio och finlandsfärjor”

 1. Efter flera hundra spam på samma dag installerade jag Spam Free WordPress, och testar nu hur det fungerar. Förhoppningen är att det inte ska hejda några seriösa kommentatorer….

 2. Vill bara berätta för dig att du yttrade ”de berömda orden” på resa med föräldrarna. Det var sommarresa till Haparanda som företogs till stor del på den finska kusten. Inte för att det spelar så stor roll och dessutom hade nog mormor en hel del att berätta om färjeresorna hon gjorde. Flera av dem tillsammans med dig och mig.
  Bra radioreportage, men jag kunde inte höra rekommendationen fast jag lyssnade ordentligt.
  Krya på dig älskade dotter!!

  1. Ja, jag brukar ju inte kunna skryta om mitt minne, men det är har jag trott stämde.
   Du har en bok att skriva, kära mor, så att inte historien förvanskas helt under kommande generationer 🙂

   Rekommendationen står på hemsidan, och nämns nog inte. Men tack för idogt lyssnande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *