Bloggeri

Bloggar kan verkligen se olika ut. Med eller utan bilder. Anonymt eller inte. Korta eller långa inlägg. Tema eller dagbokskaraktär.

Jag vill helst ha bilder i alla mina inlägg, men egna bilder eftersom jag bara i undantagsfall vill använda något som inte är mitt eget. Det har mycket att göra med att jag inte vill att det jag själv har skapat, mina texter, används utan att mitt namn anges. Är det nåt som stör mig när det gäller copyright så är det på bloggar där bildtexten konsekvent lyder: ”Bilden är lånad från Internet”. Det är inte särskilt ovanligt, men ovanligt märkligt i mina öron. Eller ögon. Det är ju som att säga att ”Dikten är lånad från mänskligheten”.

I och med iPhone och WordPressappen är det lätt att blogga soffliggandes och ändå få till blogginlägg med bilder. Enda problemet är att ikonen för WordPress är så lik den för Wordfeud att det är lätt att ta fel.

En ny bildapp fick katten och kärleksörten att se ut så här.

20120921-113754.jpg

Pixlr-o-matic heter appen, och bilden ser extra trevlig ut i själva appen. På tork.

20120921-113828.jpg

Eller tom tvättlina på tork.

20120921-114538.jpg

4 reaktioner på ”Bloggeri”

 1. Vad läckert.
  Tänk så mycket det går att göra med appar.
  Jag önskar jag hade tålamod att försöka också.
  Håller med dig om bilder.
  Hellre en dålig bild som man tagit själv än en stulen bild från nätet.
  Fast jag stal en bild från min svägerska idag.
  Men fick samvete och frågade henne i efterhand om det var ok.
  Det var ok.
  Tur det.

  1. Bra att det var OK 😉
   Jag använder också andras bilder nån gång ibland när det är oundvikligt, men försöker vara noga med att ange var bilden är lånad.

 2. Jag är själv en instagrammissbrukare. Så bekvämt att kunna posta bilderna överallt direkt och med ett snyggt filter, så att de blir snyggare. 🙂
  Apropå bilder så använder jag helst andras bilder med CC-licens. Skulle gärna använda mina egna, men funkar inte så bra om man vill vara anonym.

  Jättefin bild på katten! 🙂

  1. Det blir riktigt fina bilder m I-appen. Jag tänkte bli instagrammare, men drog öronen åt mig när appen bad mig godkänna att den skulle posta saker I MITT NAMN. Men det ville ju jag styra själv 😉 Fast det är väl så det är… Trots det finstilta!

   Tack och mjao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *