Citat till glädje och tröst

Tack vare relationer som förgrenat sig så har många av mina skrivna ord hamnat på en norsk hemsida. Eller… hamnat är fel ord. De har valts med omsorg av Kjerstin Aune som själv både författar och tonsätter så att jag berörs på djupet. Det är en verklig ära att citat ur mina aldrig utgivna dikter får ta plats bland Siterte sitater. På Facebooksidan som hör till fick jag häromdagen se ett av mina citat vackert infogade i en bild. Glädje.

Det finns så mycket att glädjas åt, men detta med febern får mig ibland att dippa rejält. Det är som att jag har glömt hur det är att vara frisk och pigg och full av ork. Och när jag tänker tanken att ”jomen nu ska det nog vända, imorgon är det bättre” är det som att jag skäms över att ens hoppas. Jag menar, om man har haft feber i 2,5 månad så är det nästan mer sannolikt att fortsätta vara sjuk än att det plötsligt skulle gå över. Eller nåt…. Märkliga tankar. Men det finns andra som vet (än mer) vad sjukdom är, och fler som formulerat sig kring det. Jag tar hjälp från Siterte sitater av ord som ger tröst till en sjukling.

Det finnes ingen sykdommer som ikke kan helbredes. Det finnes bare sykdommer som det ennå ikke er funnet noen kur for.”
Bernard Baruch

Når man er frisk, er man ung, når man er syk, er man gammel, uansett hvilken alder man befinner seg i.”
Kristina Augusta

20120516-194215.jpg

Blossande kinder får ofta gosa med en som är glad att ha mig hemma.

2 reaktioner på ”Citat till glädje och tröst”

  1. Du får vila och ändå hoppas att det ska var en annan morgon dag. Jag ber att du ska få nya vingfjädrar som örnarna, ny kraft och ett hopp på djupet om att det ska vända. Jag förstår att det är lätt att misströsta när tiden går och man inte ser ngn ljusning, men jag tror det finns ett stopp ett vänd om. Önskar jag var som Jesus när han kom in till Petri svärmor och näpste febern med sitt ord då skulle jag göra det. Förresten mailar dig om en fråga om kom till mig just nu när jag bad. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *