Dagens avsnitt av ”Barn till varje pris?”

Detta avsnitt av ”Barn till varje pris?” tyckte jag så mycket om. Så mycket som berörde de viktiga frågorna fastän, eller kanske just för att, temat var egoism.

Smärtan fick plats. Elidas ord på slutet. Matildas tårar. Och det ena ledsna testet efter det andra som gjorde det tydligt att det inte alls är ”bara att” ta till de behandlingar som finns och bli förälder. Om nu nån trott det. Förmodligen många.

Adoption fick plats. Margret fick berätta på ett bra sätt och svara på frågor som jag tror sällan ställs i det offentliga. Det jag saknade när man nu pratade så mycket adoption var tankar kring varför det behövs utredningar och utbildningar för blivande adoptivföräldrar. Men det kanske blev tydligt i och med Camillas visa reflektioner och IVF-pappans (vars namn jag glömt) beslutsamhet kring att biologi är det viktiga.

När Matilda nämnde blogginlägget om Narnia så kom det tårar. Det var EVL som skrev det inlägget. Just när hon hade släppt sin anonymitet och bjudit in mig att bli vän ”på riktigt”. Att det inlägget nämndes, och att se hennes blogg idag gör mig så rörd. Och stolt. Så som man kan vara över en vän som gör något stort. Och det är stort med alla dessa modiga människor som berättar om längtan som ofta är så gömd och så ofta gör så ont.
Tack till er alla!

Aslan i Masai Mara, 2009

4 reaktioner på ”Dagens avsnitt av ”Barn till varje pris?””

  1. Ja, detta var helt klart bästa avsnittet hittills! Med det menat att man som ofrivilligt barnlös känner sig respekterad och att det var bra skildrat både genom Matilda och Camilla och hennes familj.

    Men jag tyckte också mycket om kökssamtalet denna gång, särskilt när ”livscoachen” sa att barn är en gåva, men att förbli barnlös kan också vara en gåva, precis som allt avgörande som händer i livet kan vara det. Det kan säkert tyckas som provocerande av många, men när man står där och inte har några alternativ, så måste man lära sig att leva med det som hänt och låta det bli en av alla de delar som får en att växa.

    Bra program!

    1. Tack själv – för att du bjuder in till ditt liv för att göra den stora längtan synlig! Så viktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *