Det som behöver sägas

Kyrkklockorna ljöd i Jönköping igår, för att varna för fara för första gången på 75 år. Faran gäller nazismen, människoföraktet. Det oroar mig mycket att de här strömningarna är så starka, så synliga. Hatet, naiviteten som frodas i kommentarsfält och på gator och torg. Jag berörs av de kyrkklockorna. Ögonen fylls av tårar. Hjärtat fylls av kampvilja.

20140502-170232.jpg

Häromdagen la jag ut den här bilden på nytt på Ekhemmanet. Samma dag berättade en person jag känt länge men sällan träffar att han tyckte så mycket om den bilden, och tänkte skicka den till en person han känner. En känd person som jag högaktar för insatserna hen gör i kampen mot rasism och människoförakt. Hjärtat fylldes av glädje, och händerna av mer kraft att kämpa. På det sätt jag kan. I diktform.

20140502-170613.jpg

4 reaktioner på ”Det som behöver sägas”

  1. Jag blev oxå berörd av kyrkklockorna. Läste reprotaget i Dagen om det oxå hur de hade gudstjänster runt omkring. Må vi aldrig ge upp kampen .Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *