Disneyland på armslängds avstånd

Så kom tillfälle för ett besök i Disneyland som faktiskt gick att genomföra. Eller åtminstone Disney-land. Hela familjen ledig och biovisningar mitt på dagen eftersom det är sportlov. Jag minns inte att vi har varit på bio alla fyra tillsammans, så det kändes högtidligt. Och rymligt.

20130307-192647.jpg

Den första 3D-upplevelsen på hemmaplan blev ett möte med Röjar-Ralf. En skön film på alla sätt. Särskilt eftersom jag är förtjust i katastroffilmer som slutar lyckligt. Jag är också förtjust i Disney för deras förmåga att gestalta människor och karaktärer så fördomsfritt trots att tecknad film lätt borde kunna hamna i nidbildsdiket. Men Disney har kört länge nog för att kunna hålla sig på vägen och kommit långt ifrån Kalle Ankas tidiga, och dåtidsnaiva möten med andra kulturer än de västerländskt ankeborgska.

Hela familjeutflykten gav stor behållning, inte minst för den fantastiska förfilmen, Pappersmannen.

Inte överraskande att den fick en Oscar. Och jag fick en resa till Disneys land, nästan på armslängds avstånd. Jag tror minsann att det är läge att länka också detta inlägg till Vings vansinnigt lockande bloggtävling om en resa till Paris och en plats där drömmar blir till verklighet. Något längre bort än Filmstaden i Sundsvall. I väntan på det vilar jag och Musse i dunklet i kökssoffan och väntar på nästa filmupplevelse i 3D.

20130307-194110.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *