Fjälltur

Om definitionen på fjällsemester är många rosiga kinder, metervis med snö och goda våfflor så är vi hemma. I hemmafjällen.

20130307-093207.jpg

En halvtimme utomhus kan räcka för att feberrosorna ska få sällskap av andra blommor. Och extra blomstrande blir det när lite frysta bär mikras med socker för att förgylla våfflan.

Våfflorna och varma mackorna brukar vi laga till i det moderna våffeljärnet (från 1992 😉 ) som är lätt att sköta för alla åldrar, men igår tog jag fram ett loppisfynd som vi gjorde ungefär samma år som det moderna järnet tillverkades. Jag läser att det här Husqvarnajärnet heter ”Månlandaren” och designades av Sixten Sason på 50-talet. Vi köpte det för en krona.

20130307-094359.jpg

5 reaktioner på ”Fjälltur”

 1. Det där såg väl gott ut.
  Vofflor.
  Synd att du inte kan vara ute så länge..
  Att febrern kommer ännu mer då.
  Kram från Tolmia

  1. Ja, det gör den. Och idag har jag tänjt på gränserna än mer, men ibland är det goda som kommer före värt det onda som kommer efter.
   Tack för omtanken!

 2. Ert äldre våffeljärn är i alla fall lite nyare än vårt loppisfynd som är det enda våffeljärn vi äger 🙂 Eller vi har två, men de är precis likadana :-). Tunga som bly är de, men fina våfflor blir det. Ett sådant som ert hade vi när jag var liten dock. Undrar var det är nu…. Visst inte att det kallas månlandaren – vilket kul namn!

  Metervis med snö ser underbart ut! Jag är glad att du kunde vara med och njuta, även om det kommer surt bakefter efteråt!

  1. Jag visste inte det heller. Googlade mig till det och såg en auktion som slutade på sex kronor. Inget för Antikrundan tydligen 🙂

 3. ÅÅh! Fasen! Jag MÅSTe hitta ett ”äkta” våffeljärn. Loppis får det bli tydligen!! Åt pipsvängen med teflon fån ibland, de ger inga äkta våfflor. Tyvärr var jag lite för ung när det mormorska hemmet gick ur tiden o jag tog inte rätt på ett våffeljärn i gjutjärn! Idag går det öht inte att hitta. Ingen ville ha schabraket av förståeliga skäl. I dag ångrar jag mig vilt vilt. Ja ja loppis får det bli om ej annat kanske man hittar en Skeppshults gjutjärnspanna iaf, samma raritet det.. Går ju att göra äkta pannkakor iaf då 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *