Diverse

I tonåren var jag flera nyår på fantastiska Taizémöten i olika europeiska huvudstäder. Åtskilliga tusen ungdomar från många länder samlades för gudstjänster, samtal, enkla matutdelningar och sånger, sånger, sånger. Stora katedraler med golven fyllda av unga människor, Taizébröder och ljus.

Den här sjunger jag idag, och övar särskilt på att tro på raden ”quien a Dios tiene, nada le falta”.
Det var fantastiska upplevelser dessa Taizémöten. Vi bodde i familjer och fick uppleva Rom, London och Paris inifrån. I Paris bodde jag och en vän hos en skön familj, som jag inte minns något om, mer än att de hade en toksnygg son och vi fick bo i hans rum. Vi noterade att han tyckte mycket om en popgrupp som hette Divers, och skrattade hejdlöst när vi senare kom på att det inte handlade om nån grupp utan om hederliga blandband. Men på franska.

Det här är också ett blandband. För här kommer diverse tankar:

SKÖNT är det att få uttrycka suckar över det sjuka livet och få mycket kärlek av er som hör dem. Tack!

LJUVLIGT är det när älskade mannen skärper luktsinnet när jag satt igång tebryggaren och frågar om jag har slut på mitt favoritte. ”Då kan jag köpa.” Kärlek.

LYCKA är det att få vara mamma.

GOTT är det att äta efter en tråkig fastedag. Ännu godare vore det om jag hade blivit pigg som en mört och 30 kilo lättare i ett nafs.

SUNKIGT är det att behöva duscha med allt glesare mellanrum för att inte må ännu sämre.

SKIT är det att ME/CFS-patienter är så undermåligt sedda och behandlade av vården i stora delar av världen. (Reportaget från Finlands Yle känns igen så väl att jag undrar om Västernorrland ligger i Finland.)

TRIST är det att SVT-serien Tjockare än vatten är slut. Jag gillade den. Går att se en månad till på SVT Play.

FIFFIGT är det att feberrosiga kinder kan tolkas som solkyssta.

PRAKTISKT är det att håret så småningom slutar se fett ut om jag på tredje dagen dränker det i torrschampo och sen struntar i det.

TUR är det (ändå) att knappt nån behöver se håret och ingen alls försöker lukta på mitt navelskräp mellan tvättarna.

APRILSKÄMT utan skratt är det att hundratusentals människor världen över har precis samma slags symptom men ändå knappt tas på allvar någonstans.

5 reaktioner på ”Diverse”

  1. Passus på punkten skit. Ja Västernorrland var Österbottniskt ett tag och hörde till Finland. Varför jag vet det? Jo för att jag tänkt på: Hur heter det Västernorrland när vi ligger som mest österut? Jag slog upp det och förklaringen var den att dert finns ett Östernorrland i Finland! För detta hörde till Finland ett tag men när delningen kom för en herrans! massa år sedan så blev detta namn kvar för Sverige.
    Ja lite ovetenskapligt vetande 🙂

    Ej 1 aprilo med migo skemta..

    1. Kanske inte hörde till Finland eftersom Finland inte varit självständigt särskilt länge, men däremot var Finland och Sverige två delar av ett och samma land. Och då blir det ena Öster och det andra Väster.
      Oavsett vilket så är det bedrövligt att inte bättre vård ges för en så handikappande sjukdom!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *