Effektiv vila

20130502-154927.jpg

Det ger en särskild vila vara så nära havet
(följ länken om du vill se och lyssna på mitt hav), att det bara krävs femtio steg för att nå vattenbrynet. Att vara ensam så när som på en fyrfota vän som jagar om dagen och värmer sängen om natten. Ensamhet och en aning ansvarslöshet som ger ro och kanske, kanske hjälper kroppen att bättre klara striden mot sjukdom. Ensamhetens hav, och samtidigt känslan av att vara del av något större. Vatten som har speglat miljarder av människor genom miljarder av år.

gemENSAMhet

En morgonstund vid vattnet och resten av dagen i just den effektiva vila som en sedan länge sliten kropp saknat. Och mer kraft att trampa vidare på stigen jag inte har valt, men har hamnat på.

20130502-160304.jpg

8 reaktioner på ”Effektiv vila”

  1. Härliga Torne älv! Gärna både älv och vidöppet hav. Vackra Haparanda skärgård är en del av min barndoms somrar.

 1. men liksom ååh! vilken härlig stämning, och precis just det där gör att jag lite sörjer barndomens sommarstuga som är till salu just nu… Det är det allra bästa med sommarstuga vid havet – att lyssna på vågorna och känna lugnet. (strulet som kommer med allt det där – inte värt det! tror jag får gå ut på nån brygga nåt tag och försöka hitta samma lugn ändå trots att där finns andra mänskor)

  1. Jag hoppas att du hittar andra oaser – och rent själviskt att jag slipper ställas inför ett sånt avsked. Vissa ställen är svåra att skiljas ifrån.

 2. Jag hoppas din vila ger dig lite extra ork.
  Och att febern går ner.
  Det är vackert vid havet.
  Och lugnande.
  Kram <3

  1. Tack! Ja, det öppna havet har något som inte andra vatten har. Detta att ögat kan se tills bilden tar slut, där hav möter himmel, det är vila. Oj så jag saknade det när vi bodde i Uppsala.

 3. Så otroligt vackert Vatten har alltid en läkande efekkt på mig oavsett om det är hav sjö eler älv. Jag måste få bo i närheten av vatten. Mitt paradis på jorden liige i Lillkorsträsk utan för Älsvbyn, mammas barndomshem.Det finns inget vackrare. hoppas att havet skall få läka en del av dina sår.Tänker på skapelseberttelsen där det står att Guds ande svävade över vattnet. Må Guds ande få sväva över dig dessa dagar på ett påtagligt sätt. ber och skickar kramar

  1. Tack, så fint med Anden som svävar. Tack för den tanken! <3 Jag kan ana att du saknar ditt paradis, och önskar att du snart ska få möta havet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *