Händerna fulla av blommor

Det finns gåvor som ger känslan av att, liksom den gamla psalmen vi sjöng i barnkören på 80-talet, ha händerna fulla av blommor.
Gåvan att ha tillgång till läkande miljöer.
Gåvan att ha en familj som lyser av kärlek och generositet när de kramas och säger ”vila dig nu”.
Gåvan att ha vänner som delar livets alla nyanser.
Gåvan att kunna njuta av musik.
Gåvan att en gammal bloggläsare skickar medkänsla och ljus.
Gåvan att en ny bloggläsare lämnar en hälsning som ger mening också åt det som har verkat meningslöst:

”Jag vill bara tacka dig för alla dina ord. Under en lång period av barnlöshet och ovisshet var din blogg något av väldigt väldigt få saker som verkligen ingav kraft, stöd och hopp. Du har skrivit så berörande om sorg och smärta och lärt mig mycket om känslolivet.”

Tack!

20130501-203427.jpg
Hallonblom i sin ädlaste form.

8 reaktioner på ”Händerna fulla av blommor”

 1. hallon, mums! stod just i trädgårdsbutiken och övervägde att köpa hallonbuskar. Fin kommentar du fick! jag är minsann inte den enda som får tröst och inspiration av dina texter!

  jag har själv gått och funderat på dej och det där med hur ärlig man skall vara på nätet (har skrivit och kommenterat till dej tidigare att jag känner att jag inte kan gå ut med allt jag känner), och just nu känner jag att jag allra helst skulle vilja skriva precis allt som jag känner och bara slänga det ut dit. Eller ringa till personerna som det gäller och bara säga som det är. Får lite mild hjärtklappning av blotta tanken faktiskt, men på nåt sätt har din blogg och din existens för mej blivit ett ställe där jag funderar på livets allvar och vad jag verkligen vill och vilka mina värderingar är och var jag skall dra gränsen för vad som jag ger ut på nätet och inte ger ut på nätet. Skitsvårt att veta hur man skall göra. Måste fundera vidare.

  1. Tack Ninette för att du bekräftar mitt skrivande och att du delar dina funderingar med mig! Det uppskattar jag. Läget är ju lite annorlunda för dig som har en välläst temablogg. Och visst är det saker jag aldrig skriver om även om jag kan tyckas vara vidöppen. 🙂

   1. Tack själv Cecilia! jag upprepar mej hela tiden här på bloggen, men du betyder mycket för mej med ditt sätt att se på saker och ting och skriver sånt som får mej att fundera 🙂 efter att jag skrev det här till dej så tog jag och ringde och konfronterade personen i fråga i stället! så det var verkligen bra att fundera på saker och ting och sen göra nåt åt saken. Sen kan det hända att det blir nåt blogginlägg ändå, men det blir nog i annan form än direkt konfrontation, precis så som jag har gjort hittills tänker jag. Jag märker hur skönt det är att skriva av sig ibland, även om det är indirekt också! det liksom släpper i mej när jag har skrivit av mej och trycker på send, också när det är indirekt.

    1. Åh så bra att du kunde kontakta den som gnagde i din tanke. Heja! Tack än en gång för att du låter mig betyda så mycket. Rörd och glad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *