Ett armband för eftertanke

Varsin Frälsarkrans och så Jesusplåster som grädde på moset

Jag, och även bloggarkollegan Väv av drömmar, har flera gånger skrivit om det armband som kallas Frälsarkransen. Det som är ett modernt radband signerat Martin Lönnebo. Pärlor med betydelse, till eftertanke och/eller bön.

Verbum äger rätten till Frälsarkransen och har mycket spännande böcker och annat material kopplat till kransen. En CD saknas, den som är inspirerad av kransen i text och ton och men musikaliskt står helt för sig själv. Min sångarvän och jag har jobbat fram idén, jag har skrivit texterna och en utmärkt tonsättare ger dem musikalisk skrud. Sångerna är redan delvis inspelade, men tyvärr så har varken Verbum eller juryn för Svenska kyrkans kulturstipendier nappat. En idé vi tidigt har förmedlat är att ha en app kopplad till Frälsarkransen, så att man kan bära med sig pärlor, ord och ton i sin telefon. Nu finns det en app till Frälsarkransen. Jag köpte den nyss för 7 kronor. Den är fin, men har inte alls det djup som den hade i min ett år gamla tanke. Den tanke som tillsammans med CD-idén inte fallit i god jord ännu. Men vi ska inte ge upp. Sångerna är fantastiska (säger jag helt jantefritt eftersom jag tror att gåvorna vi olika personer har bidragit med är gudagivna) och om inte Verbum ändrar sig så får vi låta dem leva ett liv utan Frälsarkransen. Det vore synd. Synd betyder för övrigt ”att missa målet”.

Eftersom jag nu önskar mer av Frälsarkrans-app:en så tar jag det som en utmaning. Under fastan, den del av Kyrkoåret som börjar på onsdag, kommer jag här på bloggen reflektera över pärlorna och dess betydelse. Fastepärlor.

9 reaktioner på ”Ett armband för eftertanke”

 1. Frälsarkransappen är bra men hade varit ännu bättre med era sånger till! Jag laddade ner min förra veckan.
  Ser fram emot dina reflektioner kring pärlorna och deras betydelse.

  Det finns fler som skriver om pärlorna!
  http://joumak.blogspot.com/
  Vad gäller funderingar kring fastan och dess betydelse och om jag kan eller är beredd att avstå något så kan jag om inte annat få lite tankar här.
  http://www.dinkyrka.nu
  Carin

  1. Vilka bra tips, Carin! Tack! För det och för att du tror på sångerna. Du får lyssna på dem när du passerar min iPhone 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *