Ett stort steg för ME:nskligheten

IMG_6035.PNG

Hej världen!

Bloggen är så tyst att kanske ingen ens tittar in här längre. Det händer saker av alla valörer i livet och samtidigt står det stilla på samma vis som jag fysiskt ligger stilla. Jag har sedan min sjukdoms namn avslöjades försökt få diagnos eller hjälp med symptomlindring. Det tycks i princip omöjligt där jag bor. Modlösheten har slagit ner igen, som den ibland gör, och det är just nu svårt att hoppas på ett friskt liv de närmaste decennierna. Men i den stora världen händer det saker. Igår presenterade amerikanska Institute of Medicine en otroligt viktig rapport där sjukdomen lyfts ur lågstatusgyttjan ch föreslås få nytt namn, ny diagnoskod och ny diagnossättning. Jag har inte läst rapporten – läsa långa texter kostar för mycket symptomförvärring nu – men sett bildspelet från presentationen och känt mig sedd. Denna sjukdom finns. Trots att vården i Sverige agerar som om den är låtsaskompisen Mollgan.

Att skriva detta kostar också försämring, så jag slutar nu. Men andra skriver. Det är mängder av amerikanska artiklar som berättar om detta. Nu återstår att se om svenska media blundar eller lallar på om kronisk trötthet som vanligt. Här finns rapporten och sjukdomens nya namn beskrivet på svenska: http://pestosilvestri.blogspot.se/2015/02/seid-nytt-namn-pa-mecfs.html

IMG_6036.PNG

2 reaktioner på ”Ett stort steg för ME:nskligheten”

  1. Helt underbart att de ser sjukdomens allvar att trycker på att den är fysisk. Jag ska nog skriva ut och trycka under nästan på nästa läkare som påstår att jag är inbillningssjuk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *