Fånga väder

Det där rubriken blev ju nån slags motsats till att släppa väder, men det var inte riktigt tanken 😀
Tanken var att idag fångar vi den dag och det sköna vinterväder som är. Så här ser det ut:

Dagens Ekhemmanet

Jag började dagen med stavpromenad som tog på krafterna och gav nya. Nu är det sköna minusgrader och sol. Maken är äntligen hemkommen efter en jobbresa och vi ska inte ägna oss åt tvätthögar, dammkatter (de som har ätit upp råttorna) eller julutkastning. Granen fick flytta ut häromdagen eftersom den klädde katterna och mattorna gröna, men elljusstakarna får stanna längre. Ingen brådska ut med julen, inga euforiska tillrop över att ”åh, nu vänder det. Nu blir det ljusare igen” (det där kommer nog generera ett eget inlägg, mitt mörkerbehov) men glädje över att hela familjen ska gå på utflykt i skönt vinterväder – innan en vilsam skymning ger rätt att lördagskura.

Först ska gossen hämtas av pappa hos mormor, där han har övernattat – med glädje efter en rätt lång tid då hemma har varit bäst. Hemma är nog bäst, men ibland är det bra att vi rör oss åt olika håll för att sen få glädjen att samlas igen.
Och fånga väder.

2 reaktioner på ”Fånga väder”

  1. Cecilia, visst hyrde ni ut erat hus då ni åkte till Kenya för att hämta hem lilleman? Jag tror nämligen att jag var hos er, en gång, under den tiden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *