Fil(m)good

Igår kväll såg jag och mannen en filmatisering av en bok jag absolut inte vill läsa. För eftersmaken var ruskig. Feelbad så det skvätte om det. Odjuret av Roslund & Hellström, som sändes på SVT istället för de varma och lagom otäcka Arne Dahl-deckarna som gått tidigare. Det här var kallt. Och över alla gränser otäckt. På ett sånt där sätt så att jag kände att jag liksom krympte som människa av att se det.

Nej tack. Inga fler Roslund & Hellström. Däremot gärna det författarpar som ibland förväxlas med dessa. Hjort/Rosenfeldt. Deras senaste roman Fjällgraven unnade jag mig inbunden som feberpresent, eftersom jag längtat så efter att den skulle komma.

20121217-224404.jpg

Jag ska strax läsa vidare i den. Mordgåtor med goda tillbehör. Tidigare ikväll blev det feel good i form av Alfons. Först spelet och sedan en bok vi inte hade läst på länge, gossen och jag.

20121217-224602.jpg

Godnattspelet var en succé att spela före läggningen. För det gick att fortsätta spela om den egna nattningen, och lägga brickor för varje avklarad del. Nallen och spökbortjagandet valde dock sexåringen att ersätta med ”klädavningen” eftersom ingen nalle används och inga spöken bor här.

20121217-224901.jpg

Sen kunde storasystern och jag se feel good-filmen ”50 first dates”. Ibland tramsig komedi, ibland eftertänksam klokskap. Kanske inget att grubbla djupt över, men just nu är eftersmaken det viktiga. Och den var god.

4 reaktioner på ”Fil(m)good”

 1. Inte kul med obehagliga filmer. Jag är så där riktigt superkänslig och kan inte se ngt otäckt utan att få mardrömmar. Tack för den fina adventskalenderboken. Så kul läsa.
  Skönt få mysa med barnen mitt i alltihop
  Hoppas du får lite nya krafter
  Kram

  1. Jag är inte särskilt känslig, och gillar rätt mycket farligheter som jag själv slipper ingå i. Men ibland går det över gränsen, och att tittaren får lust att ta livet av en förövare, eller den som lät honom gå fri, är en tydlig markör för att författaren/filmskaparen har spelat på fel strängar…
   Bra att boken kom fram! Jag hoppas du också får mysa med dina, om än stora, barn.
   Kram!

 2. Jag har läst baksidestexten på den boken, och kan se dess framsida framför mig…… Läser aldrig någonsin något ur den kategorin böcker. Det är bara hemskt och ger mig ingenting annat än ont i magen. (Men jag plöjer gärna krigsskildringar och fånglägerskildringar…. Vet inte varför det ena är intressant och det andra inte, bägge är ju hemskt liksom!)

  Skönt att du fick en mysig kväll med båda fina barnen!

  1. Ja, det är nog olika det där var våra gränser går. Jag plöjde Stephen King som ung, och vansinniga rysarfilmer som jag aldrig skulle se nu 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *