Födelsedag

Tack för alla fina hälsningar!

Idag firar vi födelsedag. Vår yngste och sistfådde blir åtta år, och cyklar lyckligt omkring på en ny cykel som fanns vid repets slut. Den första alldeles nya och obegagnade cykeln. Stor glädje. På sig har han kläderna som låg i storasysters paket. Helt rätt för den lille modegurun, som gärna vill stajla om föräldrarna (som sjavar omkring i en hel del kläder från förra århundradet) men som tycker att storasyster har koll på vad som är snyggt.

20140710-144436-53076047.jpg

Födelsedagarna ger alltid extra skjuts åt den tacksamhet som redan tapetserar hjärtat. Tänk att vi fick de här barnen. På dotterns födelsedag, och kvällen före, tänker jag alltid på hur det var när hon föddes. Vad vi tänkte och hur det kändes. När sonen fyller år tänker jag på en kvinna som jag inte vet något om, och som bar fram detta barn till världen och till oss.

20140710-144403-53043288.jpg

Och så pratar vi om vad vi andra tre gjorde den dag lillebror föddes, ca 2,5 år innan vi alla möttes första gången. Vi fyra som var ämnade för varandra. Den här dagen för åtta år sen var vi hemma hos skånevänner och gjorde många minnesvärda saker. Samma vänner gav oss en liten honungsros när vi nyss hade flyttat in i det här huset. Nu är rosenbusken enorm, och just imorse slog den första rosen ut. Lagom till att pryda födelsedagsfrukosten för den fjärde rosen i vår familjebukett.

20140710-145909-53949738.jpg

5 reaktioner på ”Födelsedag”

  1. Åh vilken underbar ros! Så passande att den blommade just till sonens dag! Grattis till honom, och till er som fick honom!

  2. vilken vacker ros säger rosälskaren- Beundrar dig som orkar arrangera kalas mitt i det sv¨åra du genomgår- Måste skratta när ajg läser att lillebror ser upp tlll storasysters klädmode, så var det här oxå o det gäller även nu. Så många ggr storasyster fått styla lillebror. Kramar o böner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *