Vinster och resor

Huset har lämnats i andras omvårdnad några gånger i sommar och vi är så tacksamma över att denna sommar ha husvakter som både renoverar, röjer och bygger nytt. Obetalbara gåvor för både oss och det slitna huset. Först vi var iväg på två veckors hälsoresa i Spanien. Vi lämnade kalla Sverige vid midsommar för 30+ och kom hem till sån värme två veckor senare. Det har verkligen gjort min kropp gott. Den har liksom sugit i sig värmen så pass att jag inte svettades en droppe den första veckan. Jag låg mest och vilade inomhus förstås, eller på skuggig balkong. Men symptomen lättade lite som vi hade hoppats, så jag orkade med en hel del restaurangbesök och stillsamma dopp i poolen 30 meter från huset. Vid strandbesöket blev det tydligt att jag mår mycket sämre i min ME nu än förra gången vi lånade den här lägenheten. Så tungt att gå över sanden och så svårt med det starka ljuset som blixtrar i vattnet trots mörka solglasögon. Ändå var det härligt att komma dit, till stranden som jag har meditationsdrömt om hela den sängliggande vintern.

20140715-081949-29989064.jpg

Det ska komma nya vintrar, och det är svårt att släppa den tanken helt. Liksom det är svårt att begripa att min kropp mår så mycket bättre i ett klimat jag tidigare inte tyckte särskilt mycket om. Men så är det. Symptomen lättar, särskilt huvudvärken och febertrycket, och jag orkar sitta upp mer och gå fler meter än för en månad sen. Just nu passar det utmärkt, eftersom jag vunnit något makalöst. Något som inträffar på Skansen ikväll. Så nu vilar jag inför det stora och har sovit första natten i husvagnen med familjen.

20140715-082041-30041090.jpg

Tänk att vi har husvagn! Det trodde jag aldrig – förrän i juni i fjol när vi insåg att ett hus på hjul skulle vara ett utmärkt hjälpmedel för en kropp med kronisk influensautmattning. Och denna gamla skatt från -88 har verkligen varit en hjälp till vila och lättsam packning. Just nu en förutsättning för det som ska upplevas på väldigt nära håll ikväll.

(Jaha! Undrar du vad jag vann? Det går att se på mina diktsidor, Ekhemmanet på Instagram och Facebook. Det sistnämnda också tillgängligt för den som inte har ett FB-konto.)

En reaktion på ”Vinster och resor”

  1. Underbart att det ändå finns ngt som i perioder kan ge dig en förbättring. Hopppas på en varm sommar så du får tanka upp. Hoppas o ber att kvällen oxå ska ge din invärtes människa mkt. Ska ta huvdvärkstabletter så jag orkar kolla ikväll. Kramar o böner i män gd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *