Allsångsäventyr och värme

Dagarna går, värmen flödar och min kropp bjuder viss symptomlindring i hettan. När jag knappt kan sova om nätterna av hettan så är jag ändå rätt glad i svettigheten eftersom detta överflöd av värme gör mig gott. Om ögon och huvud skyddas från solen så hjälper värmen bort den tunga, tryckande huvudvärken. Ni vet den där feberkänslan som känns som både bly och bomull. Så har mitt huvud varit varje dag sedan mars 2012, med undantag för en del sommardagar efter tillräckligt lång tid av värme. Och just nu har såna dagar kommit. Fantastiskt! Ändå är jag (förstås) inte helt nöjd. Jag skulle vilja vara säker på att det är så här mer än ett par dagar i rad, och vill så gärna orka gå längre än korta bitar också, men får försöka acceptera att det inte är tid för promenader.

20140720-222209-80529422.jpg

20140720-222208-80528653.jpg

Det är dock tid att ligga under träd på gräsmattor och skåda träden och himlen genom mörka solglasögon. Och låta bli att hålla diet och stå ut med övervikten genom att tröstläsa bort en del av tjockhetströttheten.

Och så har det varit tid för upplevelser utöver det vanliga. Som att ta husvagnen söderut och få se Allsång på Skansen från första parkett. Jag kunde ligga i gräset på Skansen ända till strax innan sändningen skulle börja.

20140720-222626-80786581.jpg

Den dagen var huvudvärken inte alls lindrig, och vilotimmarna i gräset bredvid rullstolen hjälpte pillren att göra sin verkan. Jag övade på min dikt eftersom jag hade blivit ombedd att läsa den i sändning, och nynnade allsånger eftersom det skulle vara viktigt att sjunga med när vi blev filmade. Nu visade det sig att det inte fanns utrymme för diktläsning i programmet och det var inte någon som ville filma oss, så själva övandet var helt i onödan. Men upplevelsen var enorm. Allsången och Lalehs konsert från första bänk. Tänk att jag och familjen har fått uppleva detta stora.

20140720-223039-81039557.jpg

20140720-223040-81040199.jpg

4 reaktioner på ”Allsångsäventyr och värme”

 1. Å vad jag gläds med dig att värmen gör gott i din kropp och att du fått uppleva en av dina idoler.

  Låten ”en stund på jorden” har följt mig när jag i sommar sett sand, träffat släktingar, sett solnedgångar och tittat på barnens lek. Tänk att få vara med en stund på jorden och få uppleva detta. Stort!

  Kram U

 2. Tycker det är så synd att dom inte kunde visa upp dikten på något sätt! Men jag förstår glädjen att få vara med på plats, vilken känsla!
  Kram❤️

 3. Jag tycker oxå det var trist att det inte fanns plats för din fina dikt i programmet men gläds desto mer far att du och ni fick denna upplevelse. Gläds åt att din kropp mår gott a v värmen och önskar den kunde få stanna kvar med förbättring. Tack öfr dina föböner , ajg lverlevde dagen på sjukhuset,det var svalare än hemma där ajg heller på att flyta bort, sen fgör allt cortison inte att det blir svalare i kroppen men bönerna hjälpte. Ber för dig kramar

 4. Vad roligt att du mår lite bättre.
  Och fick vara med om detta.
  Synd att du inte fick läsa.
  Önskar många varma dagar så du får må bättre än annars.
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *