Fyratusen döda idag!

Idag dör 4.000 människor i aids.

En ofattbar siffra. Idag är också världsaidsdagen när denna skrämmande sjukdom uppmärksammas. Musikhjälpen är Radiohjälpens, Sveriges Radios och SVT:s insamling där årets tema är just att stoppa spridningen av hiv.

Sedan i somras har jag (med hjälp av friskare krafter) sålt mina sjukstugedikter till förmån för Musikhjälpen och fått in en summa som ger mening åt mitt soffliggande. Vill du köpa nån av dikterna som kylskåpsmagnet eller kort, titta in på Ekhemmanet på Facebook eller Instagram. Om du vill bidra utan att behöva läsa poesi, kan du lägga en peng i Ekhemmanets digitala bössa genom att skicka ett SMS till nr 72 999.
Du skänker 50 kronor om du skriver följande i meddelandet:
ok50 ekhemmanet

IMG_5494.JPG

Som ung bodde jag ett tag i Zimbabwe, och fick en kär vän som blev som min syster. Hon dog i aids för att hon råkade födas i ett land där det är svårt att få rätt vård. Min egen sjukdom, ME/CFS, är en helt annan, och vi som drabbas av den har svårt att få vård oavsett var i världen vi bor. Det finns dock en stor skillnad. Sjukdomen är funktionsnedsättande och förfärlig men inte livshotande. ME har av människor som arbetat med båda patientgrupperna beskrivits som att leva med långt gången aids.

4 reaktioner på ”Fyratusen döda idag!”

  1. Hoppas du får samlat in många pengar.
    Såg det du skrev om Kenya – vad hemskt ändå… För både familjer som väntar och framför allt för barnen som inte får familjer…

  2. Jag lever själv med ME och har levt nära HIV/Aids då min mamma fick smittat blod och avled innan bromsmedicinen kom. Det är verkligen en hemsk sjukdom som verkligen behöver uppmärksammas mer.
    Tack för ditt engagemang!
    Har delat vidare.

    1. Åh, din förlust berör mig. 🙁 Då delar vi engagemanget för båda dessa sjukdomar. Jag önskar dig fina dagar. Tack för den fina hälsningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *