Siffror som säger saker

Siffror talar på olika sätt just nu. Gårdagens inlägg till exempel genererade en raket i statistiken, utan att jag riktigt förstår varför. Det har inte tillkommit några nya kommentatorer, men väldigt många fler läsare.

IMG_5474.JPG

Jag undrar hur läsarna har hittat hit. En smula otryggt är det att inte veta i vilket sammanhang texten har delats. Särskilt som jag inte har alla hästar hemma pga mitt feberluddiga och ME-märkta huvud, och vet om jag formulerar mig klokt.

Jag har inga alls hemma i helgen, annat än katten. Om jag hade varit frisk, eller lite mindre sjuk, skulle jag ha varit på släktkalas jag med. Nu är jag glad att både min fantastiska livskamrat och jag själv insåg att två åttatimmarspass i bil och en kalasdag med mycket folk inte är lämpligt för en som är så här sjuk. Ibland får jag ge mig själv kontrollfrågan: ”Skulle någon med influensa ha gjort det här?” för att förstå att det är OK att ställa in saker. Och mycket inställt blir det. Kalaset i helgen. En fantastisk teaterföreställning i övermorgon. För att priset för aktivitet är så högt, oavsett hur roliga aktiviteterna är. Om några veckor har jag biljetter till en livskvalitetsavgörande konsert som jag verkligen inte vill behöva ställa in. Trogna läsare förstår till vad. Eller vem.

IMG_5479.JPG

Så nu ligger jag hemma ensam vid brasan, och eldar så mycket jag orkar. Det har varit märkligt den senaste veckan, för trots att jag har känt mig så febrig så har örontermometern visat nästan frisk de gånger jag har kollat. Så fick jag för mig att kolla inomhustemperaturen. I huset, inte i mig (även om det hade varit en bra idé). Det har varit lite kallt i vårt hus har vi tyckt, men jag hade inte fattat hur kallt. Det visade sig att det bara var sexton grader! Inte undra på att feberkollen blir fel när öronen är iskalla. Något är fel på värmepumpen visade det sig, men det får vi lösa en annan gång. Nu värmer jag mig med te, eld och dubbla fleeceställ så länge.
Och siffror som säger saker.

6 reaktioner på ”Siffror som säger saker”

 1. Brr, jag vill absolut inte ha under 23 grader inomhus. Nu måste jag ju kompromissa lite med resten av familjen så vi har 22 😛
  Hoppas verkligen att du kommer iväg på din efterlängtade konsert <3

  1. Tack! Förmodligen kommer jag vara väldigt obenägen att känna efter hur jag mår just då. :-/
   Jag (men kanske inte min kropp) gillar att ha det lite svalt, men i det här fallet verkar det ha blivit fel på alla termostater.

 2. Hej, Cecilia, Du undrade vad som hänt. Jag såg att du delades på FB av andra kenyaföräldrar igår när Kenyastoppet blev känt. I Kenya vet vi ungefär lika lite som ni i Sverige men sorgen och frustrationen är hög just nu. Både hemma och i Kenya. Kram

  1. Tack! Då förstår jag bättre, och behöver inte oroa mig för sammanhanget. Jag har valt bort Facebookflödet ett tag. Hade inaktiverat mig helt men gårdagens hemska nyhet fick mig att gå in och informera i en grupp AC-medlemmar. Det är helt fruktansvärt… Jag kan inte riktigt ta in hur det ska kännas för er som är på plats. Varma tankar och kramar

 3. Så tråkigt att du inte kunde fara men så klokt av dig ändå. Har du ngn som tittar till dig så du inte överanstränger dig för mycket?
  Ska be innerligt att du kommer iväg på din efterlängtade konsert, o jag tror jag vet vem det är, och att priset inte ska bli för högt.
  Det där med tempen lät inte bra. Varken inne eller inuti.
  Tack för dina böner, ssk de för ass, tur det bara är en dryg vecka. Kramar o böner

  1. Tack för innerligheten och omtanken! Jag överanstränger mig nog minst när jag är ensam, så det går bra – men är rätt tråkigt. Många tankar hos dem som alltid är ensamma. Och hos dig! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *