Tårar för Kenyas föräldralösa barn

Jag vinkade farväl till båda längtansbarnen imorse när de gick till skolan, och tänkte som så ofta på vilken rikedom det är att de finns. Att vi har varandra. Vi som skulle bli familj. Så får jag höra den förkrossande nyheten att Kenya med omedelbar verkan satt stopp för internationella adoptioner.

Om det var så att det förekom enorma oegentligheter, och om Kenya hade resurser att ta hand om alla barn så skulle det här vara en god nyhet. Nu får den mig att gråta. Vad ska hända med alla föräldralösa barn som nu inte kommer rymmas på barnhemmen? Självklart ska missförhållanden och övergrepp aldrig tolereras, men att sätta stopp för alla internationella adoptioner straffar inte rika västerlänningar. Det straffar barnen.

IMG_0457.JPG

En fem år gammal bild. Den här koftan har jag på mig just nu, men treåringen som då rymdes där – och som då nyss kommit med oss hem till Sverige har blivit en åttaåring som går i skolan. En reflekterande gosse som häromdagen pratade om det märkliga i att andra barn frågar vem som är hans riktiga mamma. ”Du är ju min riktiga mamma!”

Om han skulle ha fötts just idag, hur skulle det då ha gått för honom. Just i den tanken kommer tårarna.

12 reaktioner på ”Tårar för Kenyas föräldralösa barn”

  1. Jag har inte kunnat släppa det här på hela dagen. Jag tänker på de barn och familjer som just har fått varandra och jag hoppas så att de ska få fortsätta tillsammans. Allt annat vore omänskligt!

    1. Så ofattbart tungt. Det verkar positivt i fråga om de familjer som redan är på plats, men framtiden oroar mig enormt. Liksom tanken på de barn som blir kvar på institution istället för att få familj – och alla familjer i världen som fått barnbesked som nu dras tillbaka.

    1. Ja, så enormt! 🙁 Nytt för alla, och inte helt klart vad det handlar om. Det verkar som att det kan ha ha förekommit hemskheter i ett illegalt fall, vilket gör det än mer obegripligt att alla seriösa och välkontrollerade adoptioner stoppas.

  2. En fantastisk bild som säger så mycket om kärlek. Mina ögon tåras också när jag tänker på alla föräldralösa barn både i Kenya och även i andra länder. Dom som verkligen skulle behöva en familj och ett hem. Tragiskt.

  3. Men, så sorgligt! Jag blir så ledsen för alla barn som kommer att tvingas leva sina liv utan familj. Så hårt när barn drabbas av några få människors felaktiga gärningar :-(.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *