Gräddburgare

I lördags fick hungriga badare smaskigt mellanmål. Semlor. Fastan (i kyrkoåret) närmar sig så det är bäst att ligga i 😉  Semlor tillverkade av köpebröd. Betydligt godare än köpesemlor, även om hemmagjorda bullar nog smakar godast. Eller i alla fall stoltast. Men tid är också gott, så det går fint med köpebröd.

Förra semlorna gjordes av andra bullar och dotterns foto från den dagen visar att Hatting inte skär sina. Men nu hade jag köpt Pågens utan att riktigt titta in i påsen.

Hamburgare?

Tycker ni bullarna ser ut som på bilden? Inte jag. De verkar ha gått igenom skärmaskinen för hamburgerbröd. Jag skrev till Pågens och fick föredömligt snabbt svar. Där fick jag veta att man numera skär semlebröden eftersom kunderna hade efterfrågat det. Hmm… Om man nu ska vispa grädde och pilla ner mandelmassa, kan man inte skära ett litet snitt på brödet när man ändå håller på?

Pågens bild på semlorna hämtade jag från deras produktsida. De har nog inte lagt ner bullarna i en påse, som rest iväg i kartong till butik, innan de fotade.

Mina semlor av samma bullar blev så här:

 

På tidigt 90-tal överhörde min make ett uttalande på stan (i Uppsala). Det var någon som tänkte ta sig en hamburgare som kallade det för köttsemla. Kan man måntro kalla det här fula (om än goda) bakverket för gräddburgare?

5 reaktioner på ”Gräddburgare”

  1. Definitivt gräddburgare – gillar hellre de traditionella – med ett litet lock. Mycket också för att jag använder urgröpet och det skulle kanske bli konstigt att gröpa ur locket. Titta på min semla (ett av dagens blogginlägg) – hittade några från förra årets semmelbak – fortfarande fantastiskt goda. Ska bereda och mumsa i oss de fyra sista i kväll.

  2. Hahaha! Vilket roligt blogginlägg! Och vilka roliga burgare! 🙂

    Här mår vi inte bättre, eller, Elsa har bättre kroppstemperatur men är mer snorig och täppt, själva har vi det jobbigt med oron. 🙁

    Kramar i mängder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *